Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου με τον δήμαρχο Παγγαίου




Συνάντηση γνωριμίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νειλουπόλεως, κ. Γεννάδιο, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, θέτοντας με τον τρόπο αυτό τις βάσεις για ευρύτερη συνεργασία, στο πλαίσιο του δυνατού,  της Ιεράς Μητροπόλεως Νειλουπόλεως με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας και κοινής προσπάθειας όλων των φορέων της τοπικής Κοινωνίας για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, με γνώμονα τη  διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, στη δυσκολότερη περίοδο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που βιώνει τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερωτικού χαρακτήρα, ο δήμαρχος ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο πνευματικό έργο του Σεβασμιωτάτου, ενώ εξήρε και τη θεάρεστη προσφορά του στους τομείς της Ιεραποστολικής, του Οικουμενικού Διαλόγου και της εφαρμογής ανθρωπιστικών προγραμμάτων από την Εκκλησία, επαινώντας, στο ίδιο πλαίσιο, το πολύπλευρο και πολυετές κοινωνικό του έργο.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία  για ευρύτερη συνεργασία της Μητροπόλεως  με τον δήμο Παγγαίου, τονίζοντας επιπρόσθετα ότι μέσω της προσφοράς  στον συνάνθρωπο πραγματώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανθρωπιστική ιδέα του αλτρουισμού, η οποία πρέπει να εκφράζεται έμπρακτα και καθημερινά, δίνοντας στη συνέχεια τις ευχές του στη νέα Δημοτική Αρχή για ευόδωση των στόχων της, ευχόμενος, παράλληλα, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, σημειώνοντας ότι  με τη βοήθεια του Θεού και πάντοτε με αγαστή συνεργασία μπορούμε να προσφέρουμε στους έχοντες ανάγκη, καθώς και να παρέχουμε θετικά «έργα και ημέραι» στον τόπο μας.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Παγγαίου δέχθηκε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και προέβη σε ενημέρωση  για την πρόσφατη συνάντησή του με τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομο και τη συζήτησή τους γύρω από το  κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την προσωπική του δέσμευση για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς προς τους πολίτες του δήμου Παγγαίου, πάντοτε με τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου