Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Άμεση πολιτική δράση για τον αγωγό ΤΑΡ Να γίνει σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων - του Μάκη Παπαδόπουλου




Πρόσκληση προς την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να διοργανώσει σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας την προσεχή Τρίτη 14 Οκτωβρίου, με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά στην διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης της περασμένης Τετάρτης στην Νέα Καρβάλη, απηύθυνε με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής μας" Μάκης Παπαδόπουλος. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Όπως επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις για το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή της Ν. Καρβάλης, η κατασκευάστρια εταιρεία, έχοντας τον δικό της σχεδιασμό και τις δικές της επιδιώξεις, κάνει ό,τι μπορεί για την τελική επιβολή τους.

Η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της οφείλουν να «απεγκλωβιστούν» από τις συνεχείς και ατέρμονες συζητήσεις με την εταιρεία.

Πέρα από τη νομική οδό, πρέπει άμεσα να υπάρξει αποτελεσματική αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο:
Πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό συνάντηση της Δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα και εκπροσώπων του Δήμου μας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μανιάτη, με σκοπό να του ζητηθεί να αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο τις δικές του ευθύνες για την τελική χάραξη της διέλευσης του αγωγού από την περιοχή μας. Έτσι κι αλλιώς, η τελική απόφαση για τη χάραξη της διέλευσης του αγωγού TAP είναι ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και όχι της κατασκευάστριας εταιρείας.
Πιστεύουμε επίσης ότι είναι χρήσιμο και απαραίτητο να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Δράμα στις 16 Οκτωβρίου.
Θέλοντας να εξασφαλίσουμε αποτελεσματικότητα στις πολιτικές μας παρεμβάσεις, είναι επείγον να προετοιμαστούμε ως Δήμος για τα αιτήματα και την τακτική μας. Με αυτόν τον σκοπό, καλούμε την Δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα να οργανώσει άμεσα σύσκεψη σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προτείνουμε η σύσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 14 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου