Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

"Διαδικτυακές" αντιδράσεις κατοίκων για το κλείσιμο του δρόμου Λυδίας-Κρηνίδων - Η. Καλανταρίδης: "Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις" (βίντεο)




Από το πρωί της Τρίτης παραμένει κλειστό το κομμάτι της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Δράμας που συνέδεε τις Κρηνίδες με την Λυδία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, οι κάτοικοι των 2 οικισμών οι οποίοι εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την ασφάλεια και την διευκόλυνση των μετακινήσεων τόσο των ίδιων όσο και των μαθητών, καθώς ο νέος περιφερειακός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν για να μεταβούν από τον έναν οικισμό στον άλλον χρήζει πολλών παρεμβάσεων

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν οι γονείς των παιδιών από την Λυδίας, τα οποία φοιτούν στις Κρηνίδες, και η οποία δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο την απόγνωση των ίδιων και την αγωνία τους για τις μετακινήσεις τόσο των μαθητών όσο και των ίδιων. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Μην υποτιμάτε τα παιδιά μας!!! Είναι το μέλλον του τόπου μας!!!Δεν θέλουμε θύματα..." Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε όλοι οι γονείς και οι κάτοικοι της Λυδίας Καβάλας,τις τελευταίες μέρες.Κι αυτό γιατί φρόντισαν οι υπεύθυνοι του δήμου Καβάλας να κλείσουν το δρόμο που συνδέει τη Λυδία με τις Κρηνίδες και περνάει ανάμεσα απο τα αρχαία.Ο δρόμος αυτός έχει προγραμματιστεί να κλείσει από την αρχαιολογία εδώ και χρόνια αλλά έπαιρνε παράταση.Δεν θα μας ενδιέφερε καθόλου αν τα παιδιά μας δεν πήγαιναν σχολείο στις Κρηνίδες.Ο καινούριος δρόμος όμως δεν είναι κατάλληλος.Η αστυνομία έχει υπογράψει χαρτί το οποίο διαβεβαιώνει την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου.Ετσι λοιπόν τα παιδιά μας εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο μια που οι καιρικές συνθήκες της περιοχής μας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες κατά τους χειμερινούς μήνες λόγο της συχνής και πυκνής ομίχλης.Οι οδηγοί δεν έχουν ορατότητα και φυσικά δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.Θέλουμε και απαιτούμε τα αυτονόητα!!!!Ασφάλεια για τα παιδιά μας!!!Εχουμε ήδη θρηνήσει θύματα στο συγκεκριμένο δρόμο.Δεν θέλουμε άλλα...Αφήστε το δρόμο ανοιχτό κατά τους σχολικούς μήνες ή επιτρέψτε μόνο τα σχολικά λεωφορεία να διέρχονται από αυτόν.Βάλτε φωτεινούς σηματοδότες στον καινούριο δρόμο για να είναι ακίνδυνος.Χωρίς να έχουμε τίποτα προσωπικό με την διοίκηση του δήμου,αντιμετωπίσαμε ειρωνικά σχόλια.Είμαστε όμως αποφασισμένοι να αγωνιστούμε.Ας μας εγγυηθεί κάποιος την ασφάλεια των παιδιών μας.Κανείς δεν θα παίξει με αυτήν!!!!!

Στις παραπάνω αιτιάσεις απάντησε ο αντιδήμαρχος Φιλίππων Ηλίας Καλανταρίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες εργασίες για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον περιφερειακό δρόμο.

1 σχόλιο:

  1. Ισως ο δρόμος να μην έκλεισε το 2013 γιατί τότε έκλεισε και το δημοτικό σχολείο της Λυδίας. Προφανώς οι υπεύθυνοι τότε σκέφτηκαν την ασφαλή μεταφορά των μαθητών σε αντίθεση με τους υπεύθυνους τώρα που κλείσαν το δρόμο χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και χωρίς να σκεφτούν την επικινδυνότητα στην οποία θέτουν τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή