Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Σιμιτσής κατά πάντων για τον κανονισμό του κολυμβητηρίου και την "εθελοντική εργασία" - Απάντηση Άρη Βέρρου: "Ας αντιμετωπίσει τα επίχειρα της ήττας του"




Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, με αφορμή την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε και απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Σιμιτσής καταφέρεται τόσο εναντίον της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα -την οποία κατηγορεί για επιβολή "εργασιακού μεσαίωνα" μέσω της εθελοντικής εργασίας των υπαλλήλων των ναυταθλητικών σωματείων που απασχολούνται στο κολυμβητήριο- όσο και κατά των επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, τους οποίους κατηγορεί ότι λησμόνησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Η ανακοίνωση του κ. Σιμιτσή αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας άρχισε να βαδίζει στο ολισθηρό και κατηφορικό μονοπάτι των «ευέλικτων» και άδικων όρων εργασίας. Μπαίνει  ολοταχώς στον μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων και γυρίζει την κοινωνία μας πολλά χρόνια πίσω ενώ, αντίθετα, θα έπρεπε να πρωτοπορεί στον αγώνα για τη διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η παράταξη «Ανάσα για την Καβάλα» εισηγήθηκε έναν νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας με πρόσχημα την ανάγκη εκσυγχρονισμού των όρων διοίκησης και λειτουργίας του κολυμβητηρίου, στην πράξη όμως για να περάσει σ’ ένα παγιωμένο νομικό κείμενο την εθελοντική εργασία των υπαλλήλων των ναυταθλητικών και λοιπών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε αυτό. 
Αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία να νομιμοποιούνται σε κανονιστικό κείμενο συνθήκες εργασιακού «μεσαίωνα» και να ανοίγεται παράθυρο για ανασφάλιστη εργασία. Αλήθεια, ποιος εργαζόμενος θα τολμήσει υπό τις παρούσες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες να εκφέρει αντιρρήσεις στον εργοδότη του, όταν του ζητηθεί η παροχή εθελοντικής εργασίας; Ποιος θα ρισκάρει να χάσει την δουλειά του, προκειμένου να διεκδικήσει το αυτονόητο;

Η παράταξή μας «Καβάλα - Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη» καταψήφισε το θέμα για λόγους αρχών και ζήτησε και από τις άλλες παρατάξεις να τηρήσουν την ίδια συμπεριφορά, ώστε να είναι και συνεπείς με τις μέχρι τώρα διακηρύξεις τους. Και ενώ το μελάνι στα προεκλογικά τους προγράμματα είναι ακόμη φρέσκο, όλοι προτίμησαν να ξεχάσουν τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις. Συντάχθηκαν με τη διοίκηση και ψήφισαν τον αντεργατικό και αναχρονιστικό Κανονισμό. 

Τέτοιες μουτζούρες θα μπορούσε ίσως κάποιος να τις περιμένει από τον πρώην γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και πρώην πρόεδρο τόσο του Σωματείου Εργαζομένων στην KAVALA OIL όσο και του διοικητικού συμβουλίου της ίδιας εταιρείας (!!!) κ. Βγγέλη Παππά. Πώς να προσπεράσει όμως ασχολίαστο ότι στην ίδια λογική προσχώρησαν και οι κεκράχτες των αντιμνημονιακών αγώνων, υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Ηλίας Ιωαννίδης και Σωτήρης Σωτηριάδης και μαζί τους ο «ανένταχτος σοσιαλιστής» κ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος;».

Αντιλαμβάνονται άραγε όλοι οι παραπάνω ότι το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο είναι «ναι στην ασυδοσία, στην  ανασφάλιστη εργασία και στο εργασιακό πισωγύρισμα»; Όταν προεκλογικά μιλούσαν για πάταξη της ανεργίας, αυτό εννοούσαν;

Παρότι βρισκόμαστε μόλις 40 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση του δήμου και τη νέα δήμαρχο Καβάλας και παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για δημόσιους διαξιφισμούς, αφού κάθε νέα προσπάθεια χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, η υπερψήφιση της εθελοντικής εργασίας έδωσε ένα σαφές δείγμα γραφής του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μάσκες έπεσαν. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη λοιπόν.

Η απάντηση της "Συμπαράταξης Πολιτών" του Άρη Βέρρου ήταν άμεση, με τον ίδιο να απευθύνει μήνυμα προς τον κ. Σιμιτσή για να γίνει "πιο μετρημένος και πιο σοφός" από την στιγμή που έχασε τις δημοτικές εκλογές και να υπενθυμίζει τα εθελοντικά προγράμματα και τους διμηνίτες που απασχολήθηκαν επί των ημερών του.

Η ανακοίνωση του κ. Βέρρου αναφέρει τα εξής:

Ο κ. Σιμιτσής  o υπερασπιστής των μνημονίων.

Ο κ. Σιμιτσής του «υπαγόμαστε στο Γερμανικό προξενείο» 

Ο κ. Σιμιτσής  πριν μια βδομάδα πρωτοστάτησε και συμμετείχε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ μαζί με την κυρία Τσανάκα και όλους τους εκλεκτούς του μνημονιακού μπλοκ στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αυτός λοιπόν, εγκαλεί τη Συμπαράταξη Πολιτών και όχι μόνο, γιατί ψηφίζοντας τον Κανονισμό λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου, ψήφισε «δήθεν» ναι στην εθελοντική εργασία των εργαζομένων, ναι στην ανασφάλιστη εργασία, ναι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Δυστυχώς γι’ αυτόν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  δεν τον δικαιώνουν, γιατί η παράταξή μας εναντιώθηκε και διαφοροποιήθηκε σ’ αυτό το κομμάτι και μάλιστα ζήτησε να καταγραφεί η διαφοροποίηση όπως και έγινε. 

Το σοκ της ήττας του κ. Σιμιτσή αντί να τον κάνει πιο μετρημένο, πιο προσεχτικό και γιατί όχι πιο σοφό, όπως κατά κανόνα συμβαίνει, τον κάνει πιο αλαζόνα, πιο επαρμένο και υποκριτικά  πιο «αριστερό», πιο «φιλεργατικό» και πιο «σοσιαλιστή».

Αυτός ξέχασε, αλλά εμείς θυμόμαστε ότι επί της θητείας του ο εθελοντισμός και τα δίμηνα πήγαιναν σύννεφο και η ομηρία ανέργων και εργαζομένων ήταν στην ημερήσια διάταξη της διοίκησής του. Και ότι σε όλα αυτά, μας είχε απέναντί του όπως, θα μας έχει και η συνυποψήφιά του στο ψηφοδέλτιο της ΠΕΔ κ. Τσανάκα.

Ας αντιμετωπίσει ο κ. Σιμιτσής τα επίχειρα της ήττας του, ας εξηγήσει πως στελέχη της διοίκησής του έχουν εκθέσει τον Δήμο μας στο πανελλήνιο και ας παίξει τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι δημότες μας. Αυτόν της αντιπολίτευσης απέναντι σε μία διοίκηση με την οποία ταυτίζονται σε επίπεδο κομμάτων, σε επίπεδο κυβέρνησης, συγκατοικούν στην ΠΕΔ, ίσως και στην ΚΕΔΕ, που αγωνιούν μαζί για την επιβίωση της μνημονιακής κυβέρνησης, για να μπορεί μετά να εγκαλεί την παράταξη μας  για υποχώρηση από πάγιες θέσεις της και αξίες.

Εμείς με ενδιαφέρον, συμπάθεια και κατανόηση για το δύσκολο του εγχειρήματος αυτού θα παρακολουθούμε αυτή του την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου