Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σύντομα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας - "Στήριξη" Τσανάκα σε Γιούλη Παπαδόπουλο για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή;




Συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης, στην αίθουσα "Γ. Α. Παπαϊωάννου" το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, με όλα τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του. Το βασικότερο θέμα που κυριάρχησε αφορούσε την πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών και συνεπώς, την έναρξη των μαθημάτων, τα οποία έπρεπε να αρχίσουν, ως είθισται, την περασμένη Τετάρτη, κάτι που δεν έγινε, για λόγους γραφειοκρατικούς, καθώς δεν υπάρχει σχετική απόφαση από το υπουργείο Εσωτερικών, για τον τρόπο που θα γίνουν οι προσλήψεις.

Οι επιλογές που είχαν τα μέλη του ΔΣ και οι γονείς των παιδιών ήταν δύο:

α) αναμονή μέχρι το αρμόδιο υπουργείο να αποφασίσει για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, ή
β) εθελοντική εργασία των 30 καθηγητών με τους οποίους αργότερα θα υπάρξει επίσημη συνεργασία, αφού πρώτα υπογράψουν την ανάλογη δήλωση – δέσμευση, κάτι που είχε γίνει και στο παρελθόν.

Όσον αφορά τις εγγραφές, αυτές έχουν φτάσει τα 400 παιδιά, πολλά από τα οποία γράφτηκαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Ένας αριθμός ο οποίος, αν μη τι άλλο, κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν εγγραφεί ακόμα οι παλιοί μαθητές που υπολογίζονται περίπου στους 150.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΩΚ και δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Χάρης Τριανταφυλλίδης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, παραδέχτηκε στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ" ότι προέχει η ομαλή έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία μετατέθηκε, λόγω της καθυστέρησης της έλευσης της σχετικής προκήρυξης από το υπουργείο Εσωτερικών, «λόγω εκλογών, όπως αναφέρεται», όπως είπε ο ίδιος, όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, προς όφελος των μαθητών και των καθηγητών.

"Υπάρχει εναλλακτική λύση, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και είναι καθαρά διαδικαστική η διευθέτηση του προβλήματος, ίσως μέσα από ένα plan B", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τόνισε ότι "είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο και με γυρίζει χρόνια πίσω, όταν κι εγώ ήμουν μαθητής στο Ωδείο, ενώ τώρα γυρίζω στους ίδιους χώρους, από άλλο πόστο και πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των νέων μου καθηκόντων»"

Πριν αρχίσει η συζήτηση των καίριων θεμάτων του νέου ΔΣ του Ωδείου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ Γεώργιος – Ιούλιος Παπαδόπουλος, παρέθεσε εν συντομία στα νέα διοικητικά μέλη τα σημαντικότερα «στιγμιότυπα» της 70χρονης ιστορίας του Ωδείου της πόλης, καθώς το τι προσμένουν γονείς και τοπική κοινωνία από τον εν λόγω σημαντικό πολιτιστικό φορέα.

Δήμητρα Τσανάκα: "Δεν θα μείνει άδειο το Ωδείο τις επόμενες μέρες - Δεν θα αλλάξει ο καλλιτεχνικός διευθυντής"

Τα μέλη του ΔΣ έλαβαν ενημερωτική επιστολή των καθηγητών του Ωδείου που την κοινοποίησαν και στο Σύλλογο Γονέων, παραθέτοντας τον τρόπο λειτουργίας του ΔΩΚ, τις διακρίσεις που απέσπασε, τον τρόπο που επιλύονταν κάθε χρόνο το πρόβλημα με τις συμβάσεις των καθηγητών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε η φετινή προκήρυξη, όπου σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου, διαβεβαίωσε τον εκπρόσωπο του συλλόγου Γονέων ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΩΚ, τουναντίον, ήδη προχώρησε στη διαδικασία της ανάθεσης της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης στον ίδιο για ένα μήνα, για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία της προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Όσον αφορά τις προσλήψεις των καθηγητών, είπε ότι θα μιλήσει και θα συνεργαστεί νωρίτερα με τον κ. Παπαδόπουλο. Είπε, ακόμη, ότι δεν θα μείνει άδειο το Ωδείο τις επόμενες ημέρες, αφήνοντας με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι με ταχείες διαδικασίες θα λειτουργήσει το Ωδείο, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργήσει την 1η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου