Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η πιλοτική εφαρμογή "Επαυξημένης Πραγματικότητας" (Augmented Reality) στην 22η Kavala Expo 2014 από την περιφέρεια ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ




Στα πλαίσια της 22ης έκθεσης «KAVALA EXPO 2014» του Επιμελητηρίου Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης παρουσίασαν την πιλοτική εφαρμογή «Επαυξημένης Πραγματικότητας» (Augmented Reality) στο «Περίπτερο» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
            Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια νέα τεχνολογία στον χώρο της πληροφορικής που έχει ολοένα περισσότερες εφαρμογές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η βιομηχανία κ.α.. Στην επαυξημένη πραγματικότητα το φυσικό περιβάλλον επικαλύπτεται, εμπλουτίζεται και συμπληρώνεται από τεχνητά αντικείμενα τα οποία είτε δίνουν στον χρήστη περισσότερες πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον που βλέπει, είτε του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με αυτό.
            Οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας λειτουργούν σε φορητές συσκευές (έξυπνα κινητά τηλέφωνα-smartphones ή tablet).
Ο επισκέπτης του περιπτέρου είχε την δυνατότητα να σαρώσει με κάποιο smartphones ή tablet μια από τις παρακάτω φωτογραφίες:
  1. Φίλιπποι – Υποψήφιο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco
  2. Θάσος: Λιμένας
  3. Φίλιπποι
  4. Το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στο κέντρο της Καβάλας
  5. Kavala AirSea Show

Αναλυτική περιγραφή παρουσιάζεται στο παρακάτω link:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο:

            Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Μιχάλη Αμοιρίδη και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας (γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας κλπ) και καταπολέμησης κουνουπιών κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο, ξεναγήθηκε στο «Περίπτερο» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ενημερώθηκε για την εφαρμογή.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος ευχαριστεί το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και πιο συγκεκριμένα τον καθηγητή κ. Αύγουστο Τσινάκο και τους συνεργάτες του για την άψογη συνεργασία, που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου