Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Νέα πρόσκληση "Ψηφιακής Σύγκλισης" για να καλυφθούν οι ακριτικές περιοχές της ΠΑΜ-Θ με το σήμα της Digea - Τουλάχιστον 1.5 εκατομμύρια € το ποσό της πρόσκλησης




Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη έγινε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί πρόσκληση για να εκτελεστούν οι απαραίτητες ενέργειες για την επέκταση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.gr ο κ. Παυλίδης, το συνολικό ποσό ανέρχεται στο 1.500.000 €, ενώ αναμένεται να δοθεί και ένα μέρος από ένα ποσό της τάξης των 600.000 € (το οποίο θα δαπανηθεί για τις αντίστοιχες ανάγκες των νησιών του ΒΑ Αιγαίου) για την κάλυψη της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Μετά από την δημοσιοποιηθείσα  παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της μη κάλυψης με ψηφιακό σήμα εκτεταμένων  περιοχών της ΠΑΜ-Θ, επιτεύχθηκε η δημοσίευση νέας πρόσκλησης «Ψηφιακής σύγκλισης» για επιπλέον ποσό, προκειμένου να καλυφθούν με το σήμα Digital και οι ακριτικές περιοχές της ΠΑΜ-Θ.

Ήδη με εντολή περιφερειάρχη οι υπηρεσίες της ΠΑΜ-Θ εκπονούν τις σχετικές μελέτες και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ληφθεί η απόφαση για την υποβολή της σχετικής πρότασης.
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσπάθειες της ΠΑΜ-Θ που στόχο έχουν πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου