Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Έ-Έ-Έρχεται ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Καβάλα - Συναντήσεις με δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη Καβάλας - Δήμαρχος Δοξάτου: Άστοχη ενέργεια η πρόταση της Καβάλας για τον αγωγό




1 ημέρα προτού επισκεφτεί -όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά- την περιοχή της Δράμας, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Rahman Mustafayev επισκέπτεται, την Τετάρτη, την Καβάλα με σκοπό να συναντηθεί αρχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο -στις 10:30 το πρωί- και, κατόπιν, με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα -στις 12:00 το μεσημέρι. Αν και, όπως δηλώνεται στις σχετικές ανακοινώσεις, η επίσκεψη του κ. Mustafayev είναι καθαρά εθιμοτυπική, εντούτοις θεωρείται βέβαιο ότι ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας που θα συζητηθεί στις 2 αυτές συναντήσεις είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ο οποίος πρόκειται να ξεκινάει από το Αζερμπαϊτζάν.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν θα επισκεφτεί την Δράμα το μεσημέρι της Πέμπτης, σε μια περίοδο κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον του αγωγού, καθώς το ζήτημα της όδευσης παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ μετά και τις τελευταίες προσαρμογές στην χάραξη του αγωγού. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι μπορεί οι αλλαγές αυτές να ευνοούν -ως ένα βαθμό- τους Καβαλιώτες αγρότες, ωστόσο μείζον θέμα φαίνεται να προκύπτει με τους αγρότες από την Δράμα.

Τον ρόλο του μπροστάρη στις αντιδράσεις των αγροτών από την Δράμα έχει αναλάβει ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του στο dramini.gr κατέκρινε την στάση της κ. Τσανάκα, λέγοντας τα εξής:

"Δεν έχω πρόβλημα με τον Δήμο της Καβάλας ούτε με την Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, αλλά αυτό που έγινε ήταν μία αστοχία. Από κοινού θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα. Ιδιαίτερα αν μαζί μας βρίσκονταν και οι Σέρρες ,όπου και εκεί υπάρχει πρόβλημα πιστεύω ότι θα πετυχαίναμε την καλύτερη λύση. Θα πρέπει να κινηθούμε ενωτικά. Εμείς όταν λέμε όχι δεν το κάνουμε για χάρη εντυπωσιασμού άλλα γιατί υπάρχει διακύβευμα και στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα είναι μεγάλο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ούτε από το Υπουργείο, ούτε από την Κυβέρνηση, ούτε από την Εταιρία. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί θα πρέπει οι Δήμοι να συζητούν την όδευση του αγωγού. Αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να επιλύσει η Κυβέρνηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου