Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησε από τον Πρίνο το "Στέλιος Φιλιάγκος" αλλά επέστρεψε...λόγω ομίχλης!




Κανονικά ξεκίνησε το τελευταίο του δρομολόγιο από τον Πρίνο με προορισμό την Καβάλα το επιβατικό πλοίο "Στέλιος Φιλιάγκος" (στις 18:15), ωστόσο στα μισά της διαδρομής...αποφάσισε (περί τις 18:55) να γυρίσει πίσω! Αιτία, όπως ισχυρίστηκε ο καπετάνιος του πλοίου στο Λιμεναρχείο Καβάλας -από όπου και οι πληροφορίες-, ήταν η πυκνή ομίχλη που φαίνεται να συνάντησε στα μισά της διαδρομής.

Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής -η οποία αναμένεται να εξεταστεί από τους υπευθύνους του λιμεναρχείου- ήταν να υποστούν μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία τόσο οι επιβάτες του "Στέλιος Φιλιάγκος" όσο και αυτοί οι οποίοι ανέμεναν στο λιμάνι της Καβάλας για να επιβιβαστούν στο πλοίο για το δρομολόγιο των 20:00. Ήδη οι περισσότεροι από αυτούς μετακινήθηκαν προς την Κεραμωτή, με σκοπό να προλάβουν τα δρομολόγια είτε των 20:30 είτε των 22:30.

Σχόλιο γράφοντος: Η αλήθεια είναι ότι στην περιοχή κοντά στο λιμάνι της Καβάλας δεν παρατηρήθηκε τόσο πολλή ομίχλη. Ωστόσο με μια σύντομη έρευνα διαπιστώσαμε ότι στα ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας υπάρχει ομίχλη, με αποτέλεσμα τόσο η Κεραμωτή όσο και τα απέναντι παράλια της Θάσου να μην είναι ευδιάκριτα. Το γεγονός αυτό πιθανώς και να επηρέασε την απόφαση του καπετάνιου του "Στέλιος Φιλιάγκος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου