Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και Δράμας στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος"




Ο περιφερειακός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ, Κώστας Μορφίδης με τον βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραγιαννίδη Χρήστο και τον δημοτικό σύμβουλο του Δ. Νέστου, κ. Αμπεριάδη Περικλή επισκέφθηκαν σήμερα 13 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος στη Χρυσούπολη την αερολιμενάρχη κ. Μαρία Κατσάνη για να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν ενόψει της ιδιωτικοποίησής του από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η κ. Κατσάνη ενημέρωσε σχετικά με την κίνηση του αεροδρομίου (αριθμοί αφίξεων, αναχωρήσεων) τις εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύσσει και το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτό.
Με βάση αυτή την ενημέρωση, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΡΙΖΑ Α.Μ.Θ. και της Δύναμης Πολιτών Νέστου διαπίστωσαν ότι
1.      Το αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος είναι μια κερδοφόρα υποδομή του ελληνικού κράτους, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει με πρόσθετα τέλη όσους διακινούνται μέσω αυτού, στην προσπάθειά του να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και της περιοχής γενικότερα, κάτι που γίνεται σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
2.      Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίησή του θα επιφέρει πρόσθετες επιβαρύνσεις στους ταξιδιώτες, πρόσθετα τέλη στην παροχή υπηρεσιών του αεροδρομίου και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί ενδεχόμενη μείωση της κίνησης του αεροδρομίου και κατ΄ επέκταση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.
3.      Τέλος ο έλεγχος του αεροδρομίου από ιδιώτες ενέχει σοβαρούς κινδύνους και για την εθνική άμυνα δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος έχει και στρατιωτική χρήση.
Τόσο ο κ. Καραγιαννίδης ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι κ.κ. Μορφίδης και Αμπεριάδης, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισαν στην κ. αερολιμενάρχη την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, θεωρώντας βέβαιο ότι μόνο κακές υπηρεσίες θα προκύψουν από αυτή στους πολίτες της περιοχής μας και του τόπου γενικότερα.
Επιπλέον δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν να προωθήσουν το θέμα τόσο στη Βουλή των Ελλήνων όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια Νέστου, Θάσου και Καβάλας και σκοπεύουν να συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αερολιμένων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου