Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης




Ξεκινάει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, με την τιμή του να ανέρχεται, στα αστικά κέντρα, στο 1-1,05 €, ενώ όσοι λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης θα πληρώσουν 70 με 80 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.gr ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Μεταξάς "η τιμή αυτή είναι αρκετά ελκυστική, αν λάβουμε υπόψη ότι πριν την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαινόταν στα 75 λεπτά. Η αλήθεια είναι πως, όταν αρχικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, σκεφτόμασταν ως πρατηριούχοι ακόμα και το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουμε την διανομή πετρελαίου θέρμανσης λόγω των τιμών που ίσχυαν εκείνη την περίοδο. Ωστόσο οι διεθνείς συγκυρίες, οι οποίες μείωσαν την τιμή του αργού πετρελαίου, είχαν σαν συνέπεια να γίνει πιο φτηνό το πετρέλαιο θέρμανσης."

Όσον αφορά το αν έχουν γίνει παραγγελίες μέχρι σήμερα, ο κ. Μεταξάς σημείωσε ότι "ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών", ενώ επεσήμανε ότι όσοι έλαβαν πέρσι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει εκ νέου να καταθέσουν αιτήσεις ηλεκτρονικά και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου