Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Αλλαγή γραμματέα συμβουλίου και πρόγραμμα "Άθληση για όλους" στην ημερήσια διάταξη




Με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε εκτάκτως, το βράδυ της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το θέμα αφορούσε την υλοποίηση του προγράμματος "Άθληση για όλους" και την ανάγκη υποβολής αιτήματος (με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών) προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ένταξη του Δήμου Καβάλας στο  πρόγραμμα, με σκοπό να καταστεί εφικτή η πρόσληψη προσωπικού 10 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την άθληση ανθρώπων με ιδιαίτερες ανάγκες (όπως άτομα με αναπηρία, έγκυες και μητέρες βρεφών και νηπίων, ηλικιωμένοι και τραυματίες). Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν στο κλειστό Κολυμβητήριο στα παρακάτω προγράμματα:

  • Απλή κολύμβηση - agua aerobic, γυμναστήριο
  • Baby swimming
  • Πρόγραμμα για εγκύους
  • Προγράμματα ΑΜΕΑ
  • Προγράμματα τρίτης ηλικίας
  • Προγράμματα αποκατάστασης από τραυματισμούς

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένος ανακοίνωσε την τοποθέτηση του δημοτικού υπαλλήλου Γιάννη Σάρρου στην θέση του γραμματέα του ΔΣ (στην θέση της κ. Κρυωνά, η οποία επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και κόπωση), ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Πετρόπουλος έθεσε υπόψη το γεγονός ότι, αν και η ειδοποίηση για την διεξαγωγή της συνεδρίασης είχε σταλεί σε όλους τους συμβούλους, κάποιοι δεν την έλαβαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς e-mail.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος αφού εξήγησε ότι η συνεδρίαση ήταν έκτακτη λόγω του ότι η σχετική προκήρυξη για το πρόγραμμα απεστάλη στους δήμους μια ημέρα μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ (συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη) και λόγω του ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών είναι η Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτελείται ήδη από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά όχι για όλες τις ομάδες πολιτών, κάτι που έρχεται να καλύψει η τελευταία αυτή προκήρυξη (τονίζοντας ότι πρόσφατα υπήρξαν κάποια θέματα με μια έγκυο και μερικά άτομα με αναπηρία, οι οποίοι ήθελαν να αθληθούν στο κολυμβητήριο και δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό για την υποστήριξή τους).

Σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων Άρη Βέρρου, Βαγγέλη Παππά και Χρήστου Ποτόλια ο κ. Φιλόσογλου εξήγησε ότι οι γυμναστές που θα προσληφθούν δεν θα απασχοληθούν εθελοντικά αλλά θα αμειφθούν (με τον μισθό τους να καλύπτεται κατά τα 2/3 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατά το υπόλοιπο 1/3 από τον δήμο), ενώ υπογράμμισε ότι τα κριτήρια για την πρόσληψή τους θα τεθούν εκ νέου από την ΓΓΑ -η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί σύντομα. Παράλληλα (και απαντώντας σε σχόλια περί υπουργικής απόφασης για το πρόγραμμα η οποία υπήρχε ήδη από το 2008 και επικαιροποιήθηκε το 2013) ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκτελεί κανονικά το πρόγραμμα αυτό, κάτι που τόνισε και ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής

Τελικά το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα προ ημερήσιας διάταξης ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου