Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Γ. Καλαντζή για τον αποκλεισμό της Έ.Κ. Καβάλας από την Α1 Εθνική Κατηγορία - Συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο




Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Καβάλας και αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή εξεδόθη το παρακάτω δελτίο τύπου:

Την οδό της δικαστικής διερεύνησης παίρνει η υπόθεση του παράνομου αποκλεισμού της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Μπάσκετ, μετά την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής και η οποία συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο υφυπουργός, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του οργάνου, αναγνώρισε ότι υπάρχει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης, ο δρόμος για την οποία έχει ανοίξει με την πρωτοβουλία του κ. Καλαντζή να κοινοποιήσει την Επίκαιρη Ερώτησή του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κατά την παρέμβασή του, έκανε λόγο για «πολλά ερωτηματικά» που προκύπτουν από την απόφαση της Επιτροπής, τόνισε ότι «δεν τηρείται ούτε ο τύπος ούτε το γράμμα του νόμου» και πρόσθεσε ότι με τέτοιες αποφάσεις εγείρεται σοβαρό θέμα αξιοπιστίας του ελληνικού αθλητισμού, ζητώντας από τον υφυπουργού να συμβάλει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας.
Απαντώντας ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε να υπάρξει συζήτηση για το θέμα κατά τη διαβούλευση του νέου Αθλητικού Νόμου, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 20 Νοεμβρίου. 

Συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Το θέμα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας απασχόλησε, πάντως, και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας (το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας), με τον Μάκη Παπαδόπουλο να μιλάει για μια άδικη εξέλιξη για την ομάδα (υπαινισσόμενος, ωστόσο, ότι η διοίκηση της ΚΑΕ δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις πολιτικές αρχές του τόπου προκειμένου να βοηθήσουν με τον τρόπο τους, και στέλνοντας το δικό του μήνυμα για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις στο κλειστό της Καλαμίτσας), καλώντας παράλληλα άπαντες να σταθούν στο πλευρό της ομάδας (αρχής γενομένης με την παρουσία στο ΔΑΚ Καλαμίτσας κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, το ερχόμενο Σάββατο, αλλά και με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου