Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δέσμευση υπουργού Ναυτιλίας για εξορθολογισμό στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Βορείου Αιγαίου




Τη δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι «πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις» του Βορείου Αιγαίου και ότι «επίνειο για τη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είναι το Λιμάνι της Καβάλας» έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, κατόπιν παρέμβασης που έκανε από την έδρα του Κοινοβουλίου, όπου προέδρευε, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος Επίκαιρης Ερώτησης του συναδέλφου του, βουλευτή Λέσβου, Παύλου Βογιατζή για το θέμα.

Τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας όσο και ο βουλευτής Λέσβου έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Καλαντζής όλο το προηγούμενο διάστημα για το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων όχι μόνο της Καβάλας και της Θάσου, αλλά συνολικά της Βόρειας Ελλάδας και του Βόρειου Αιγαίου. 

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «το Βόρειο Αιγαίο ήταν δεσμευμένο σε πολυετείς συμβάσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με τη σύνδεση του με τη Βόρεια Ελλάδα, από μία εταιρεία, η οποία φάνηκε ανίκανη να εξυπηρετήσει τις συμβάσεις αυτές. Εγώ είχα αναλάβει την ηθική δέσμευση, τουλάχιστον απέναντι στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου, ότι αυτό το ακτοπλοϊκό πρόβλημα και ιδιαίτερα της σύνδεσης με τη Βόρεια Ελλάδα έπρεπε να λυθεί. Στόχος είναι να αναπτύξουμε αυτήν την αγορά, να συνδέσουμε το Βόρειο Αιγαίο με τη Βόρειο Ελλάδα τακτικά. Γι’ αυτό σήμερα το πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ” εξυπηρετεί τη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος –Σάμος και στη συνέχεια κατευθύνεται και κλείνει στον Πειραιά το δρομολόγιό του, κάνοντας διπλή σύνδεση». Μάλιστα ο υπουργός, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Βουλής, τόνισε ότι «εμείς πιστεύαμε ότι θα πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πλέον το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ότι επίνειο για τη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είναι το Λιμάνι της Καβάλας», προσθέτοντας ότι «αυτό που θα δούμε για την επόμενη χρονιά, μέσα από αναδιάρθρωση όλων των δρομολογίων, είναι πώς θα ενισχύσουμε το Βόρειο Αιγαίο και τουριστικά. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο παρελθόν».

Από την πλευρά του, ο Γ. Καλαντζής επισήμανε ότι «πρέπει από του βήματος αυτού να πω κι εγώ και να αναγνωρίσω, κύριε Υπουργέ, ότι πραγματικά σκύψατε και λύνετε το μεγάλο αυτό πρόβλημα που έθεσε ο αγαπητός συνάδελφος, βουλευτής Λέσβου κ. Βογιατζής, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν ξεχώρισε τη Λέσβο από το υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο. Μέσα στο Βόρειο Αιγαίο πρώτος είπε ότι συμπεριλαμβάνεται και η Θάσος και η Καβάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου