Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέες περισυλλογές αδέσποτων ζώων - Κ. Χιώτη-Πρασσά: "Είχαμε επίσημες καταγγελίες για επιθέσεις"




Και ξαφνικά...μάθαμε το πρωί της Πέμπτης ότι ξεκίνησαν νέες περισυλλογές αδέσποτων ζώων στον αστικό ιστό της Καβάλας (την ώρα, μάλιστα, που το κυνοκομείο της πόλης παραμένει γεμάτο, χωρίς ούτε ένα άδειο κελί).

Η πληροφορία δόθηκε το πρωί της Πέμπτης από φιλόζωους της Καβάλας, οι οποίοι ανέφεραν ότι είχε ξεκινήσει μια σειρά περισυλλογών από την κεντρική πλατεία της πόλης. Αν και η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε αρχικά, ωστόσο η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, με δηλώσεις της στο fonikavalas.blogspot.gr, επιβεβαίωσε τα όσα είχαν γίνει γνωστά ως εκείνη την ώρα, τονίζοντας όμως ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση, μιας και υπήρχαν καταγγελίες περί...επίθεσης των σκυλιών αυτών σε περαστικούς!

Συγκεκριμένα η κ. Χιώτη-Πρασσά ανέφερε τα εξής:

Την Τετάρτη ειδοποιήθηκα από τον προϊστάμενο του τμήματος κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας Θεόφιλο Ελευθεριάδη ότι κατατέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας 5 γραπτές, επώνυμες καταγγελίες για επιθέσεις αδέσποτων ζώων σε ανθρώπους, οι οποίες μάλιστα είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμα και δαγκώματα (Σχόλιο γράφοντος: Προφανώς ουδείς εξετάζει σε αυτό το σημείο αν τα σκυλιά αυτά προκλήθηκαν από τους περαστικούς -όπως, δυστυχώς, έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν- ή όχι -όπως επίσης έχει γίνει στο παρελθόν.) Τα όσα μου αναφέρθηκαν από τον κ. Ελευθεριάδη τα γνωστοποίησα στα μέλη της πενταμελούς επιτροπής για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τα οποία συνάντησα το απόγευμα της Τετάρτης (αν και το παρόν έδωσαν μόνο οι εκπρόσωποι του φιλοζωικού σωματείου "Αίσωπος").

Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής επετεύχθη μια συμφωνία για την απελευθέρωση περίπου 10 σκυλιών από το κυνοκομείο, αφού πρώτα ελεγχθούν αυστηρά όσον αφορά τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και εγκριθούν από την επιτροπή (ήδη, μάλιστα, έχω ζητήσει από τους υπευθύνους του κυνοκομείου να μας ενημερώσουν για το ποια σκυλιά πληρούν τις προϋποθέσεις -και τα οποία θα ελεγχθούν επιτόπου από τα μέλη της επιτροπής). Οι τοποθεσίες στις οποίες θα αποτεθούν τα αδέσποτα σκυλιά καθορίστηκαν από τους ίδιους τους εκπρόσωπους του "Αισώπου", ενώ η απελευθέρωση αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Παράλληλα ενημέρωσα τα παρόντα μέλη της επιτροπής ότι βάση νόμου θα πρέπει να περισυλλεχθούν τα αδέσποτα σκυλιά για τα οποία υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, προκειμένου να ελεγχθούν αν χρήζουν θεραπευτικής αγωγής και να εμβολιαστούν κατάλληλα. Ήδη έγινε μια περισυλλογή το πρωί της Πέμπτης (επικεντρωθήκαμε μονάχα στα αδέσποτα για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες), ενώ την Παρασκευή θα μαζέψουμε ένα ακόμα σκυλί το οποίο ζει στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρότεινα στους φιλόζωους είναι να υπάρχουν πάντοτε 5 ελεύθερα κελιά στο κυνοκομείο για περιπτώσεις όπως αυτήν -δηλ. περιπτώσεις στις οποίες έχουμε καταγγελίες για επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου