Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ξέσπασμα Νίκου Ίμβρου κατά βουλευτών για τα κενά σε αστυνομικούς: "Δεν μας βοηθάνε, αδιαφορούν! 'Γυμνή' η Καβάλα και η Θάσος"




Το αυτονόητο, που είναι η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, όπως και του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου με επιπλέον προσωπικό που είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ζητάει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος.

Αναφερόμενος στο σοβαρό ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό ο κ. Ίμβρος επιρρίπτει ευθύνες στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την αδιαφορία που επιδεικνύουν, παρά το ότι ο ίδιος τους «ενόχλησε» πολλές φορές. «Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι «γυμνή» από προσωπικό. Θα πρέπει οι βουλευτές μας να ενδιαφερθούν και να ασχοληθούν πραγματικά με το θέμα αυτό. Δεν μπορεί για παράδειγμα η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ενώ έχει τις μισές ελλείψεις από εμάς, να ενισχύεται με εννιά αστυνομικούς και η Καβάλα μόνο με τρεις. Δεν μας βοηθάνε. Όλα αυτά τα προβλήματα τα έχουμε γνωστοποιήσει χίλιες φορές, έχοντας γίνει γραφικοί. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά, όχι για εμάς, αλλά για την τοπική κοινωνία που υπηρετούμε όλοι και στην οποία θα πρέπει να λογοδοτούμε».

Ο κ. Ίμβρος επισημαίνει ότι η έλλειψη σε προσωπικό έχει ως συνέπεια την έλλειψη ασφάλειας και στους πολίτες και ότι όλα αυτά που λένε, δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά μία σκληρή πραγματικότητα. Η Θάσος αυτή τη στιγμή είναι με 14 άτομα. «Ακόμη και Αστυνομικός Σταθμός να ήταν, θα είχε περισσότερο προσωπικό. Η κατάσταση είναι τραγική, γενικότερα σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Κυριολεκτικά, μας βοήθησε ο Θεός και βγάλαμε το καλοκαίρι χωρίς να σημειωθούν πολλά συμβάντα. Ευτυχώς δεν «προτιμηθήκαμε» από τους κακοποιούς και πήγαν όλα καλά. Ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο, γιατί τότε θ΄ αρχίσουν να «ψάχνονται» στο υπουργείο για το τι έφταιξε. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την πρόληψη. Δεν είχαμε καμία βοήθεια από τους βουλευτές, αν και τους είχαμε παρουσιάσει από την άνοιξη μία πρόταση, η οποία αφορούσε την ενίσχυση του νησιού της Θάσου με προσωπικό ενόψει του καλοκαιριού, χωρίς έξοδα δημοσίου, με εθελοντές απ΄ όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται σε όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι κοντά στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και άλλα νησιά ενισχύονται, ενώ εμείς εδώ στον Βορρά, δυστυχώς δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Όταν ζήτησα τη βοήθειά τους, ενώ στην αρχή είπαν για το δίκαιο του αιτήματός μας, στη συνέχεια αδιαφόρησαν. Προσωπικά, δεν θα το αφήσω το θέμα. Μπορεί κάποιοι να μη μπορούν ή να μη θέλουν να βοηθήσουν. Δεν θα ασχοληθώ με αυτούς, παρά μόνο με εκείνους οι οποίοι θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Μέχρι τον Φεβρουάριο με Μάρτιο που βγαίνουν οι διαταγές από το υπουργείο, θα κάνω τα πάντα να βρω εκείνους που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν, έτσι ώστε την επόμενη τουριστική περίοδο να γίνει πραγματικότητα. Ώρες – ώρες νιώθω ότι γίνομαι γραφικός λέγοντας τα ίδια πράγματα, αλλά όταν είναι λογικά και αυτονόητα, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, παρά μόνο να συνεχίζω να τα αναδεικνύω».

Πηγή: Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου