Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο νέος κανονισμός του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής



Με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Το πιο βασικό θέμα αφορούσε την έγκριση Κανονισμού λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου – Γυμναστηρίου του Δήμου Καβάλας, ενώ το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με την προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τοπική Κοινότητα Πολυστύλου.


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Γιώργος Φιλόσογλου, επιχειρώντας μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα του Κανονισμού του Κολυμβητηρίου, σύμφωνα και με δικές του διαπιστώσεις, τόνισε ότι το Κολυμβητήριο στερείται Κανονισμού λειτουργίας.

"Το κλειστό κολυμβητήριο λειτουργούσε, από τότε που κατασκευάστηκε, με έναν κανονισμό του παλιού κολυμβητηρίου, του «Φιλίππειου», που συντάχθηκε τη δεκαετία του 1980. Υπάρχει ένα Κανονισμός, περίπου δυόμιση σελίδων, ο οποίος καταρτίστηκε επί διοίκησης του κ. Σιμιτσή, όμως ούτε αυτός έχει ψηφιστεί, όπως προβλέπεται. Εκ των υστέρων, κατάρτισε η διεύθυνση Παιδείας και Αθλητισμού έναν Κανονισμό, δόθηκε στα μέλη του και στους κολυμβητικούς και αθλητικούς συλλόγους για επιπλέον διαβούλευση, ενώ η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Οι σύλλογοι συναινούν απολύτως στο περιεχόμενο του Κανονισμού, κατά το οποίο ρυθμίζονται θέματα που άπτονται της ασφάλειας, της υγιεινής και της λειτουργικότητας του κτιρίου, ρυθμίζονται οι σχέσεις του δήμου με τους αθλητικούς ομίλους και με τους επισκέπτες, ρυθμίζονται νομικά ζητήματα και γενικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις καλές και κακές στιγμές που μπορεί να προκύψουν", σημείωσε ο κ. Φιλόσογλου.

Όσον αφορά το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, δεν εισάγεται στον Κανονισμό, αλλά έρχεται προς διαβούλευση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με τον Αντιδήμαρχο να δηλώνει πληροφοριακά ότι οι τιμές για το κοινό και τους ομίλους θα είναι ίδιες με τις περσινές (Η χρήση της πισίνας για τον καθένα πολίτη κοστίζει 25 ευρώ τον μήνα και αν γίνεται χρήση του γυμναστηρίου και προγραμμάτων γυμναστικής κοστίζει 30 ευρώ μηνιαίως.Οι αθλητές των ομίλων θα πληρώσουν 10 ευρώ τον μήνα.). Ο Κανονισμός λειτουργίας του Κολυμβητηρίου θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα από την συμπολίτευση της Επιτροπής, μιας και απουσίαζαν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου