Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κώστας Μορφίδης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξει τα πράγματα στην χώρα"




Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε, το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Κώστας Μορφίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ Παντελή Λασκαρίδη. Ήταν μια εθυμοτυπική επίσκεψη κατά την οποία ζητήθηκε και έγινε ενημέρωση των θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και από τις δύο πλευρές.

Στο περιθώριο της επίσκεψης ο κ. Μορφίδης μίλησε για την πιθανότητα να διενεργηθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα σε αυτήν την χρονιά, τονίζοντας ότι:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να γίνει καλύτερη η κυβέρνηση, αλλά θα έρθει για να αλλάξει τα πράγματα στην χώρα. Όλοι μας ξέρουμε ότι την αποτυχία την βλέπουμε και την ζούμε στην κυβερνητική πολιτική. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόγραμμα που εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του, έχει πείσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας. Είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία.

Από εκεί και πέρα, είτε χρειαστεί είτε όχι για την άνοδο στην εξουσία, η συνεργασία με τα κόμματα και τους πολιτικούς οι οποίοι στέκονται απέναντι από τις  πολιτικές είναι δεδομένη. Θα την επιδείξουμε και θα προσπαθήσουμε με όσο το δυνατόν με τις μεγαλύτερες συγκλήσεις,για να υπάρξει μια κυβέρνηση  με την μεγαλύτερη κοινή αποδοχή και την δύναμη που είναι απαραίτητη για την διαπραγμάτευση που θα γίνει."

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι τα 2 κυβερνώντα κόμματα διαψεύδουν τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Μορφίδης απάντησε ότι:

"Αυτό που εκτιμούμε και βλέπουμε όλοι μας είναι ότι οι Υπουργοί της Β Περιφέρειας Αθηνών, διακονίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος μπροστά στην προοπτική της κάλπης. Βλέπουμε γραμματείς των υπουργείων να παραιτούνται για να είναι υποψήφιοι βουλευτές και βλέπουμε μια κυβέρνηση που παραπαίει. Η κυβέρνηση μετά την ΔΕΘ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτό δείχνει μια κατάσταση σήψης. Θεωρούμε ότι μπροστά σ  αυτή την κατάσταση που περιέγραψα προηγουμένως, η κυβέρνηση θα πάει στις εκλογές επιχειρώντας ηρωική έξοδο με το σπάσιμο με την «μνημονιακή» πολιτική, προσπαθώντας να αλλάξει τα δεδομένα στην χώρα. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να πεισθεί από τους ανθρώπους που έχουν ασκήσει αυτή την πολιτική της καταστροφής. Δεν μπορούν να ασκήσουν διαφορετική λαϊκή πολιτική, αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Και επειδή το ξέρουν αυτό έχουν γαντζωθεί από μια εξουσία που προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε κόστος. Φοβούνται ότι θα χάσουν την εξουσία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου