Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν κενά κλουβιά στο κυνοκομείο Καβάλας - Πρώτη σύσκεψη της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα ζώα - 4000 € για καύση και στείρωση ζώων




Την πρώτη τους συνάντηση συνεργασίας είχαν, στην 1 το μεσημέρι της Τρίτης, τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, με την συμμετοχή της αντιδημάρχου καθαριότητας Κορίνας Χιώτη-Πρασσά, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Γραμμένου, της κτηνιάτρου Ευαγγελίας Κοντοστόλη, των μελών του φιλοζωικού σωματείου "Αίσωπος" Γιώργου Ρουσόπουλου και Κώστα Κωνσταντινίδη, και του πιστοποιημένου εκπαιδευτή σκύλων κ. Μίσσιου.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης επαφής -η οποία είχε τον χαρακτήρα συνάντησης γνωριμίας- τέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κανόνες συνεργασίας και λειτουργίας της επιτροπής, με στόχο την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής σύμπραξης για την προστασία των ζώων. Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί σε θέματα εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, την περισυλλογή τους και την καταγραφή τους, καθώς και την διαχείριση και βελτίωση του δημοτικού κυνοκομείου Καβάλας.

Αυτό, πάντως, που έγινε γνωστό -από τον πρόεδρο του "Αισώπου' Γιώργο Ρουσόπουλο- είναι ότι αυτή την περίοδο δεν πραγματοποιούνται περισυλλογές αδέσποτων λόγω του ότι το Δημοτικό Κυνοκομείο Καβάλας είναι γεμάτο και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κλουβιά. Το πότε θα ξεκινήσει και πάλι η περισυλλογή είναι κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, καθώς θα πρέπει αρχικά να αδειάσουν κλουβιά.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- και μια δαπάνη ύψους 4000 € η οποία έχει προϋπολογιστεί από τον δήμο Καβάλας για την "ανάθεση εργασίας ιδιώτη για στείρωση και καύση ζώων". Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών" Άρης Βέρρος -ο οποίος διερωτήθηκε για τους λόγους της δαπάνης αυτής την ώρα που υπάρχει και κυνοκομείο και κτηνίατρος ο οποίος αμείβεται κανονικά από την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ-, με την κ. Χιώτη-Πρασσά να απαντάει ότι ο συγκεκριμένος κτηνίατρος δεν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα ούτε για στείρωση ούτε για καύση ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου