Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα οι 24 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Καβάλα



 

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, με την αυτόφωρη διαδικασία οι 24 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Ανακριτή την Κυριακή και την Δευτέρα, χωρισμένοι σε δυο ομάδες, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό έως και βέβαιο ότι θα συσταθεί κατηγορητήριο για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των συλληφθέντων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι είναι βέβαιο ότι θα προφυλακιστούν.

Από τους 24 συλληφθέντες (Σχόλιο γράφοντος: Σε προηγούμενη ανάρτησή μας κάναμε λόγο για 25 συλλήψεις. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τελευταίος συλληφθείς είναι άσχετος με την υπόθεση) οι περισσότεροι είναι χρήστες, ωστόσο δεν λείπουν και οι διακινητές ναρκωτικών. Οι 24 συλληφθέντες βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, ενώ οι 6 από αυτούς φέρονται ως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δυο μόνιμοι υπάλληλοι της ΒΦΛ και ένας συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί ως μετακλητός υπάλληλος στην φρουρά πρώην υπουργού με καταγωγή από τον νομό Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών ήταν εκτεταμένες και περιελάμβαναν ελέγχους σε σπίτια και άλλους χώρους. Από το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι από διάφορες περιοχές εντόπισαν στη γειτονιά τους πολυπληθή και ασυνήθιστη παρουσία αστυνομικών, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιοχές , το Περιγιάλι , και κοντά στο Εργατικό Κέντρο, κάτοικοι εντόπισαν αστυνομικούς να συνοδεύουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά από τη Κομοτηνή στους ελέγχους τους σε σπίτια. Και το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο, η παρουσία ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν ιδιαίτερα έντονη στους δρόμους της πόλης.

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης, ερωτηθείς σχετικά το βράδυ της Τετάρτης, είπε ότι θα προβεί σε δηλώσεις χθες, νωρίς το πρωί σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις, αλλά η ενημέρωση θα γίνει από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Κομοτηνής μέσω Δελτίου Τύπου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αστυνομίας , η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία βασισμένη μάλιστα μόνον στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου