Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα επανεκκίνησης μιας καρδιάς - Εκδηλώσεις και επιδείξεις από το ΕΚΑΒ Καβάλας (βίντεο)




Με σύνθημα "Ας σώσουμε περισσότερες από 100.000 ζωές" οι εργαζόμενοι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη για να ενημερώσουν το Καβαλιώτικο κοινό για τα οφέλη της εκμάθησης της Καρδιο-Πνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της εφαρμογής της σε όσους την έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας, κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι υφίστανται καρδιακή ανακοπή εκτός νοσοκομείου, είτε στον δρόμο είτε στην δουλειά είτε κατά την διάρκεια της άθλησης ή άλλης επίπονης δραστηριότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία καρδιακών ανακοπών συμβαίνει στο σπίτι, με τα μέλη της οικογένειας των παθόντων να έχουν την ευκαιρία να σώσουν τη ζωή του δικού τους ανθρώπου αρκεί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Η εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους απλούς πολίτες αυξάνει την επιβίωση 2 ως 3 φορές, ωστόσο εκτελείται μέχρι σήμερα μόνο σε 1 στις 5 καρδιακές ανακοπές. Συνεπώς, σε περίπτωση που αυξηθεί η συχνότητα εκτέλεσης της ΚΑΡΠΑ θα μπορούν να σωθούν 100.000 ζωές κάθε χρόνο στην Ευρώπη.





Πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ένας πολίτης στην Καβάλα

Στην Ελλάδα το ΕΚΑΒ αποτελεί τον μοναδικό Κρατικό Φορέα Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση καρδιακών ανακοπών.

Το τμήμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Καβάλας διοργανώνει πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης στην ΚΑΡΠΑ.

Πληροφορίες: 6948131808
e-mail: kosatzis@gmail.com
Facebook: Εκαβ Καβάλας, ή Tasos Kosatzis
Εγγραφές: στο ΕΚΑΒ Καβάλας, Παιδόπολη, Άγιος Λουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου