Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Χρέος 180.000 € σε εργολάβο - Στα πρόθυρα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του δήμου Καβάλας!




Ώρες ώρες αναρωτιόμαστε αν θα περάσει κάποια εβδομάδα στην διάρκεια της οποίας δεν θα ακούσουμε μια ιστορία που θα αφορά είτε οφειλές ενός δήμου προς κάποιον φορέα ή εργολάβο ή "κενά" στα ταμεία είτε δήμων είτε δημοτικών επιχειρήσεων ή φορέων.

Η τελευταία τέτοια ιστορία αποκαλύφθηκε μόλις χτες το βράδυ, στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Με αφορμή μια απάντηση που έδινε σε εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Καβάλας -οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην συνεδρίαση και κατέθεσαν μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας- η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε τα εξής:

"Προχτές το πρωί έμαθα ότι έκαναν κατάσχεση ενός ποσού της τάξης των 180.000 € από έναν λογαριασμό του δήμου Καβάλας. Την τελευταία στιγμή προλάβαμε τα χειρότερα και δεν έγινε η κατάσχεση, ωστόσο αυτό που έμαθα είναι ότι η υπόθεση αφορά την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τον δήμο να εξευτελιστεί, αλλά φοβάμαι ότι θα συναντήσουμε σύντομα και άλλες τέτοιες ιστορίες.

Η οφειλή αυτή αφορά τον κ. Σκορδαλό, σε υποθέσεις του 2008 και του 2009. Ο άνθρωπος -ο οποίος ακόμα και σήμερα εκτελεί έργα για λογαριασμό του δήμου- έχει εξαντλήσει την υπομονή του περιμένοντας να πληρωθεί ένα κεφάλαιο που, ενώ αρχικά κυμαινόταν στις 120.000 €, έφτασε τελικά στις 180.000 €. Πλέον πρέπει να κάνουμε διαπραγματεύσεις και παζάρια για να μην χαθεί το ποσό αυτό και να μπορέσω να το δώσω στους φτωχούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου