Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Ακόμα συνεδριάζουν...-Πυρά κατά Τσανάκα για TAP




Η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας διήρκεσε περισσότερο και από έναν αγώνα 50 χιλιομέτρων βάδην σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (ο νικητής του αγώνα που διεξήχθη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας, το 2013, τερμάτισε σε 3 ώρες και 37 λεπτά, ενώ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ολοκληρώθηκε σε 4 ώρες και 24 λεπτά!)...

Τι και αν ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Γραμμένος ξεκίνησε την συνεδρίαση ζητώντας από τους συμβούλους να είναι σύντομοι στις εισηγήσεις τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα χρονόμετρο με ειδικό ήχο για να ειδοποιεί τους συμβούλους ότι ο χρόνος τους έχει τελειώσει; Κάτι το πλήθος των θεμάτων, κάτι ότι οι σύμβουλοι ήθελαν -και πολύ καλά έκαναν- να καταθέσουν τις απόψεις τους για κάθε ζήτημα που ετίθετο προς συζήτηση, όλα αυτά συνετέλεσαν στο να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στις 11:30 το βράδυ...

Στην αρχή της συνεδρίασης (αφού ο κ. Γραμμένος διαβεβαίωσε τον Άρη Βέρρο ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο  χώρος όπου θα συνεδριάζει η αντιπολίτευση) h δήμαρχος Καβάλας  Δήμητρα Τσανάκα συνεχάρη την Σταυρούλα Τσολακίδου για τις διακρίσεις της που προάγουν την Καβάλα και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σήμερα θα προσκομίσει στην Εισαγγελία όλα τα στοιχεία για το έλλειμμα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι Οικονομικοί Επιθεωρητές.

Ομαδικά πυρά σε Τσανάκα για τον ΤΑΡ

Η κ. Τσανάκα δέχθηκε, πάντως, τα δυσμενή σχόλια όλης της αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι ενώ το ΔΣ έλαβε ομόφωνη απόφαση να μην καταθέσει πρόταση για διαφορετική όδευση του αγωγού ΤΑΡ στη σύσκεψη στο γραφείο του αντιπρόεδρου της Βουλής,  η ίδια αγνόησε την απόφαση και πρότεινε τη βόρεια όδευση . Στην αρχή αναφέρθηκε στο θέμα ο Χρήστος Τσοχαταρίδης (ο οποίος χαρακτήρισε άστοχη την πρόταση της κ. Τσανάκα για την όδευση του αγωγού, σημειώνοντας ότι αυτή η πρόταση σπάει το ενιαίο μέτωπο) και στη συνέχεια η συζήτηση γενικεύτηκε με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να εγκαλούν τη δήμαρχο για την πρωτοβουλία της (μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε εμπαιγμό την όλη διαδικασία από την στιγμή που δεν παρέστη στην σύσκεψη στην Αθήνα ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης).

Η δήμαρχος πάντως επέμενε ότι οι αγρότες υπέδειξαν την πρόταση που κατέθεσε και μάλιστα επικαλέστηκε τις μαρτυρίες των κ. Τσουρουκίδη και Καλανταρίδη. «Εγώ έκανα ό,τι μου ζήτησαν οι αγρότες, όταν η Κοινοπραξία μας ενημέρωσε εκτενώς στη σύσκεψη στο GALAXY  για ποιους λόγους απορρίπτει την όδευση από το Σύμβολο . Τι συμφωνήσαμε εδώ ; Συμφωνήσαμε ότι δεν θα περάσει ο αγωγός από καλλιεργήσιμη γη και αυτό έκανα. Εξάλλου δεν τους είδα να στυλώνουν τα πόδια τους», είπε η κ. Τσανάκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου