Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Συλλέγουν συμβόλαια και τίτλους ιδιοκτησίας από τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης, για λογαριασμό της κοινοπραξίας του TAP - Φόβοι ότι κάποιοι κινούνται στην αρχική όδευση




Νέα συγκέντρωση τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Νέα Καρβάλη, με θέμα τους νομικούς τρόπους με τους οποίους θα επιχειρήσουν οι κάτοικοι να αποτρέψουν το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης, και με την παρουσία όλων των μελών του συμβουλίου και εκπροσώπων από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του οικισμού και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Το παρόν έδωσαν, επίσης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Χρήστος Τσοχαταρίδης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Ιωσηφίδου στο fonikavalas.blogspot.gr,

Αρχικά η κ. Τσανάκα προχώρησε σε μια ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα του TAP, και ειδικότερα για τα συμπεράσματα της συνάντησης που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή. Από εκεί και πέρα συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους θα αποτρέψουμε την διέλευση του αγωγού από την Νέα Καρβάλη.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πληροφορία ότι, εδώ και λίγες ημέρες, η κοινοπραξία έχει αναθέσει σε κάτοικο της Νέας Καρβάλης την συλλογή συμβολαίων και τίτλων ιδιοκτησίας από τους κατοίκους του οικισμού οι οποίοι φέρεται να θίγονται από την διέλευση του αγωγού (όπως είχαν κάνει, στο παρελθόν, στον κάμπο της Χρυσούπολης). Από την στιγμή που αυτή η ανάθεση έγινε γνωστή επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον κάτοικο αυτό, με σκοπό να δούμε τον χάρτη της όδευσης του αγωγού που έχει στην κατοχή του και να διαπιστώσουμε ποιες ιδιοκτησίες θίγονται. Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε να μας δείξει τον χάρτη αυτόν, με το πρόσχημα ότι "είχε εντολή από την κοινοπραξία". Αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε -χωρίς να είμαστε σίγουροι- ότι ο κάτοικος αυτός δεν έχει στα χέρια του την νέα όδευση -αυτήν που ανέφεραν τα μέλη της κοινοπραξίας στην κ. Τσανάκα, στο πρόσφατο παρελθόν- αλλά την αρχική όδευση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας ώστε να μην παραδώσουν στον πληρεξούσιο της κοινοπραξίας τα συμβόλαια και τους τίτλους ιδιοκτησίας, διότι σε αντίθετη περίπτωση το ενδεχόμενο να δηλώσει, σε ανύποπτο χρόνο, η κοινοπραξία ότι οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης συναινούν στην προτεινόμενη από αυτήν όδευση. Αυτή την απόφαση θα την ανακοινώσουμε σε όλους τους θιγόμενους ιδιοκτήτες γης (όχι μόνο αυτούς της Νέας Καρβάλης) στην διάρκεια μιας νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη. Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής ο κ. Βασιλειάδης θα αναλάβει την επεξήγηση των τεχνικών όρων, και εγώ θα αναλάβω τις νομικές οδούς που μπορούμε να ακολουθήσουμε, με βάση και τα όσα συζητήσαμε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας -όταν και είχαμε επισημάνει την ανάγκη να υπογράψει ο καθένας ατομικά την σχετική προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου