Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σενάρια για συγχώνευση Kavala Oil και Energean Oil & Gas;




Την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων της Kavala Oil, στην διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για ένα νέο σενάριο που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την σχέση μεταξύ της Kavala Oil και της Energean Oil & Gas. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι 2 εταιρείες πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα...να συγχωνευθούν!

Η απόφαση για την συγχώνευση των 2 εταιρειών δεν είναι -προς το παρόν- οριστική ωστόσο αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά κατά την διάρκεια της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Kavala Oil. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της συγχώνευσης είναι η ανάγκη να προκύψει ένα επιχειρηματικό σχήμα το οποίο θα είναι πιο ευέλικτο, θα μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία διάφορα λειτουργικά ζητήματα, αλλά και θα επιτρέψει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος των 165 εκατομμυρίων € το οποίο ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την άντληση πετρελαίου από την περιοχή του Πρίνου, καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί κατά 20% σε σχέση με τα επίπεδα του Ιουνίου. κάτι που, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής και επεξεργασίας στον Πρίνο, δείχνει να προβληματίζει τους ιθύνοντες της Energean Oil & Gas (οι οποίοι, πάντως, εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου δεν πρόκειται να μειωθεί έτι περαιτέρω).

Βεβαίως στην περίπτωση αυτή προκύπτουν διάφορα θέματα όσον αφορά το καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων της Kavala Oil αλλά και την συμμετοχή τους στην εταιρεία. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για διατήρηση της διετούς επιχειρηματικής σύμβασης που υπογράφτηκε εντός του έτους στην Καβάλα, αλλά και για αναβάθμιση των μετοχών των εργαζόμενων. Και αυτό διότι, ενώ μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι κατέχουν μετοχές της Kavala Oil, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συγχώνευση οι μετοχές αυτές θα μετασχηματιστούν σε μετοχές της Energean Oil & Gas - κάτι πολύ σημαντικό από την στιγμή που η εταιρεία επιχειρεί, τον τελευταίο καιρό, σημαντικά ανοίγματα στα Ιωάννινα, στο Κατάκολο αλλά και στο Μαυροβούνιο και το Ισραήλ.

Τώρα, το αν θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση αυτή είναι κάτι που θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου