Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Βρόμικο και εκτός λειτουργίας το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας Καβάλας (Φωτογραφίες)




Σήμερα το πρωί καθώς βρισκόμασταν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας ρίξαμε μια ματιά στο σιντριβάνι το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της. Όπως διαπιστώσαμε το σιντριβάνι εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας αν και κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προσπάθειες να λειτουργήσει αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο την δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται πως δεν έχει επιτευχθεί. Επιπροσθέτως, το νερό είναι πράσινο λόγω της μη ανανέωσης του και ακόμα υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που επιπλέουν σε αυτό όπως σακούλες, διαφημιστικά φυλλάδια και φυσικά πολλά φύλλα.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι το συντριβάνι δεν βρίσκεται και σε τόσο τραγική κατάσταση σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα μάτια μας στο παρελθόν, ωστόσο σαφώς και η εικόνα αυτή απέχει αρκετά από το ιδανικό.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι πριν ένα μήνα στις 5 Σεπτεμβρίου, που η Καβάλα υποδέχθηκε την ολυμπιακή φλόγα των Special Olympics, η κεντρική πλατεία αλλά και το σιντριβάνι είχαν καθαριστεί με ιδιαίτερη προσοχή από τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας.

Καλό θα ήταν να γίνει μια προσπάθεια επαναλειτουργίας του σιντριβανιού που κοσμεί την Κεντρική Πλατεία της Καβάλας εδώ και χρόνια και ακολούθως θα «θεσπιστεί» ένα πρόγραμμα καθαρισμού του μία ή δύο φορές το μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου