Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του διοικητή του Γ.Ν Καβάλας και της διεύθυνσης του Κ.Υ. Ελευθερούπολης στο δημαρχείο Παγγαίου




Την επίσκεψη του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστου Κοπατσάρη καθώς και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης και συγκεκριμένα των κ.κ.  Δέσποινας Φεσσίδου και Αναστασίας Χρυσαφίδου δέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, στο γραφείο του ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και στην οποία έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης και η αντιδήμαρχος, Αποστολία Δημητρακούδη, τέθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, τόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, όσο και από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Καβάλας, με επίκεντρο τη λειτουργία του Κ.Υ. Ελευθερούπολης καθώς και των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παγγαίου που υπάγονται στην εν λόγω δομή υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται τη νέα προγραμματική περίοδο του «νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 » ( Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης - ΣΕΣ,)  για το Κ.Υ. Ελευθερούπολης, μεταξύ των οποίων η υποβολή πρότασης που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και την πολεοδομική τακτοποίηση του κτηρίου από μέρους του δήμου Παγγαίου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, η παλαιότητα του κτηρίου καθιστά απαραίτητη την ανακατασκευή του, ενώ παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο τέθηκαν οι βάσεις για αγαστή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και της αντίστοιχης υπηρεσίας του  Γ.Ν. Καβάλας κατά τη διάρκεια υλοποίησης της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία θα κατατεθεί  και αναμένεται να εγκριθεί από το  Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 Όσον αφορά στη λειτουργία των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων που βρίσκονται γεωγραφικά εντός των ορίων του δήμου Παγγαίου, τέθηκε το ζήτημα της κτηριακής συντήρησής τους, με τον δήμαρχο Παγγαίου να αναφέρεται σε επικείμενη μελέτη που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών στο σύνολό τους. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κοπατσάρης αναφέρθηκε σε αντίστοιχη κατάθεση πρότασης από την αρμόδια υπηρεσία του Γ.Ν. Νοσοκομείου Καβάλας προς τον δήμο Παγγαίου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας των Ιατρείων. Στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων τέθηκε και το φλέγον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, κατά τη θερινή περίοδο, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο παραλίας Οφρυνίου, ενώ βασική επισήμανση από μέρους της Δημοτικής αρχής αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης  κοινών  παρεμβάσεων από μέρους του δήμου Παγγαίου και της Διοίκησης του Γ.Ν. Καβάλας για την επάνδρωση της δομής με εξειδικευμένο προσωπικό.

 Εν κατακλείδι, κατά τη διάρκεια της σύντομης και περιεκτικής συνάντησης, επισφραγίστηκε η απόφαση για ουσιαστική συνδρομή της Διοίκησης του Γ.Ν. Καβάλας, προς τον δήμο Παγγαίου, στη σύνταξη και υλοποίηση των προαναφερόμενων μελετών, οι οποίες αποτελούν βασική προϋπόθεση  για την ωρίμανση έργων και πρωτοβουλιών, ώστε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η στόχευση για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου Παγγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου