Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας: Προσπάθειες να κρατηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάντα όμως βάσει της νομοθεσίας




Συνεδρίασε, το απόγευμα της Δευτέρας, η Δημοτική Κοινότητα Καβάλας με 6 έκτακτα θέματα και 9 στην ημερήσια διάταξη. Η πρόεδρος Φωτεινή Κόγια καλωσόρισε τους συμβούλους μέλη της Δημοτικής Κοινότητας -αλλά και τον επικεφαλής της "Συμπαράταξης Πολιτών" Άρη Βέρρο, ο οποιος θέλησε να παρακολουθήσει την συνεδρίαση- και υποδέχτηκε το νέο μέλος της κ. Τόντο ο οποίος πήρε την θέση της κ. Νάσου Θεοδώρας η οποία παραιτήθηκε.

Από τα έκτακτα θέματα πέρασαν ομόφωνα τα πέντε ενώ στο τέταρτο που αφορούσε την χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος λιανικού και χονδρικού εμπορίου (από το σούπερ μάρκετ "Εγνατία") εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 2 συμβούλους να δηλώνουν "παρών".

Το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα, που αφορά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, που ασχολούνται με την μικρομεσαία επιχείρηση. Στη παρούσα επιχείρηση οι ιδιοκτήτες ζητούν να πάρουν άδεια για πώληση άρτου. Και εδώ γεννήθηκε το ερώτημα αν πρέπει να δοθεί άδεια σε ένα κατάστημα που βρίσκεται κοντά σε άλλα που διαθέτουν το ίδιο προϊόν. Παρεμβαίνοντας ο κ Βέρρος είπε ότι "ναι μεν θα πρέπει να εφαρμόζουμε τον νόμο, αν όμως θα πρέπει να το κάνουμε ψυχρά, τότε δεν θα μπορούμε να ελιχθούμε προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι ίσως γίνουμε αιτία να κλείσουν μαγαζιά και να χαθούν θέσεις εργασίας." Η πρόεδρος ζήτησε το θέμα να μπει σε ψηφοφορία κατά την οποία συμφώνησαν όλοι πλήν δύο συμβούλων που ψήφισαν “παρών”.

Το πέμπτο θέμα αφορούσε τον καθορισμό θέσεων για άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας ζήτησε να κρατηθούν οι υπάρχουσες 8 θέσεις που βρίσκονται στη Άσπρη Άμμο, το Περιγιάλι, την οδό 7ης Μεραρχίας, στις οδούς Μικράς Ασίας και Καππαδοκίας, τη Καλαμίτσα, το Νοσοκομείο και την οδό Αργυροκάστρου. Αργότερα αυτές οι θέσεις μπορεί να αλλάξουν ή και να προστεθούν περισσότερες.

Για το στάσιμο εμπόριο έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας, ο οποίος μίλησε για τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται στα πεζοδρόμια τα οποία πολλές φορές, λόγω των προϊόντων που προεκτείνονται από τους πωλητές, εμποδίζουν τη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κυρίως των τυφλών, ενώ ρώτησε αν οι θέσεις αυτές ελέγχονται και αν θα επαναλειτουργήσει η συσταθείσα πριν 2 χρόνια επιτροπή από τα ΑμεΑ (η οποία σήμερα είναι ανενεργή).

Η κ Κόγια μίλησε για την επίσκεψη που έγινε από το Τοπικό Συμβούλιο στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα ζητήματα και δεσμεύτηκε στον κ Κρεμμύδα, ότι μια συνάντηση ανάλογη θα επαναληφθεί και μάλιστα σύντομα, ώστε σε συνεργασία να γίνει το καλύτερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου