Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Επιτροπή ποιότητας ζωής Δήμου Καβάλας: Αποκλεισμός της οδού Αγ. Λαύρας για την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου απέναντι από τον "Πυθαγόρα"



Χτες το πρωί συνεδρίασε η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Παρόντες η πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά καθώς και τα μέλη της επιτροπής Δρακονάκη Ευαγγελία, Κλωνάρη Μαρία, Μουριάδης Θεόδωρος, Μπαλτζίδου Βαρβάρα, Σωτηριάδης Σωτήρης, Φιλιππίδης Φίλιππος και Φιλόσογλου Γεώργιος.

Το πρώτο θέμα αφορούσε τον καθορισμό θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Οι παραπάνω θέσεις έχουν εγκριθεί από τα εκάστοτε τοπικά συμβούλια και έτσι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη επιτροπή.

Το δεύτερο και τελευταίο θέμα της επιτροπής αφορούσε τον αποκλεισμό τμήματος της οδού Αγ. Λαύρας για λόγους ασφαλείας στο πλαίσιο οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 120/2014 άδεια δόμησης αναφορικά με την ανάπλαση και αποκατάσταση τριών κατοικιών με διατηρητέα κελύφη, προσθήκη ορόφου και αλλαγή χρήσης σε παραδοσιακό κατάλυμα – ξενοδοχείο κλασικού τύπου 36 κλινών.


Το οικοδόμημα αφορά το μισογκρεμισμένο κτήριο στην αρχή της 7ης Μεραρχίας, ενώ η  οδός Αγ. Λαύρας που θα αποκλειστεί αφορά μια σκάλα παραπλεύρως του κτηρίου. Στην επιτροπή βρέθηκε και ο κύριος Θόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός πάρκινγκ – γκαράζ το οποίο βρίσκεται στο τέλος της Αγ. Λαύρας και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την περίφραξη που δημιουργηθεί φοβούμενος μήπως παρεμποδιστεί η είσοδος και η έξοδος. Ο αντιδήμαρχος τεχνικός υπηρεσιών Φίλιππος Φιλιππίδης διαβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος χώρος του κ. Θεοδωρίδη δε θα επηρεαστεί καθόλου. Έτσι η επιτροπή ψήφισε ομόφωνα το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου