Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Στο Εποπτικό Συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος
Εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΕΝΠΕ πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, με τα αποτελέσματα να οδηγούν στην εκλογή του Κώστα Αγοραστού στη θέση του προέδρου κατά την συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής (ψήφισαν 284 από τα 293 μέλη της Γενικής Συνέλευσης και βρέθηκαν 283 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 λευκό ψηφοδέλτιο):

Η «γαλάζια» παράταξη του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών» έλαβε 92 ψήφους και εκλέγει τέσσερα μέλη στο νέο ΔΣ: Κατά σειρά τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη (77 ψήφοι), τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια (71) και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή (68) και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου (66).

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία»με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου έλαβε 74 ψήφους και εκλέγει τρία μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα (65) και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή (58) και Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο (55)

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα έλαβε 41 ψήφους και εκλέγει δύο μέλη στο νέο Δ.Σ.: Τους πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννη Σγουρό (32) και Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη (24)

Η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα «Σύγχρονη Ανθρώπινη Περιφέρεια» έλαβε 29 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο (28)

Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος», έλαβε 18 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., την Ελένη Παναγιωτοπούλου (17), περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας

Η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη «Ανατροπή-Δημιουργία», έλαβε 16 ψήφους και εκλέγει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ., τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντα (16 ψήφοι)

Η «Λαϊκή» Συσπείρωση έλαβε οκτώ ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο Δ.Σ, όπως και η Ελληνική Αυγή που έλαβε πέντε ψήφους.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:

Δέκα μέλη της «γαλάζιας» παράταξης του Κώστα Αγοραστού: Τους έξι περιφερειάρχες που συμμετέχουν ex officio: Κ. Αγοραστό, Α. Καχριμάνη, Γ. Χατζημάρκο, Χ, Καλογήρου, Γ. Παυλίδη και Κ. Μπακογιάννη και τους τέσσερις που εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.

Πέντε μέλη από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της Ρένας Δούρου: Οι δύο περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Θόδωρος Γαλιατσάτος και οι εκλεγμένοι από την Γ.Σ.: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Σπύρος Τζόκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας Νίκος Στουπής και Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος

Τέσσερα μέλη από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα: Οι δύο περιφερειάρχες Α. Κατσιφάρας και Στ. Αρναουτάκης και οι δύο εκλεγμένοι από την Γ.Σ. πρώην περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός και Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος

Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου

Δύο μέλη από το ψηφοδέλτιο του Θόδωρου Καρυπίδη: Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντας.

Με αυτά τα δεδομένα:

Ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος χρειάζεται 13 αναμένεται να λάβει 14 ψήφους (τις 10 της παράταξης του και τις 4 των Α. Τζιτζικώστα και Π. Τατούλη), ενώ σε περίπτωση που λάβει και θετική ψήφο από κάποιον από τους τέσσερις του ΠΑΣΟΚ (για παράδειγμα τον Γ. Σγουρό) θα φτάσει τους 15

Η Ρένα Δούρου αναμένεται να λάβει εφτά ψήφους (τις πέντε της παράταξής της και τις δύο της παράταξης Καρυπίδη)

Το ΠΑΣΟΚ επίσημα αναμένεται να τηρήσει ουδέτερη στάση («λευκό»), με αποτέλεσμα στην ουσία να εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο τον Κ. Αγοραστό καθώς σε αυτή την περίπτωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα χρειάζεται μόλις 11 (στους 22) και όχι 13 ψήφους για να εκλεγεί.

Το νέο Εποπτικό Συμβούλιο Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή μελών του Εποπτικού Συμβουλίου.

Ψήφισαν 284 μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Μετά τη διαλογή βρέθηκαν 258 έγκυρα ψηφοδέλτια, 19 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια. Τα πέντε νέα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι: -Κόκκινος Χαράλαμπος, 124 σταυρούς -Ψαθάς Βασίλειος, 109 σταυρούς -Μαρκόπουλος Θεόδωρος, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, 97 σταυρούς -Φιλίππου Πέτρος, 85 σταυρούς -Γαλιατσάτος Σπυρίδων, 68 σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου