Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση της δημάρχου Καβάλας με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν (βίντεο)




Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Ραχμάν Μουσταφάγεφ συναντήθηκε με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία τον υποδέχτηκε στο γραφείο της με ιδιαίτερα φιλική διάθεση, κάτι που έκανε εντύπωση στον πρέσβη (ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για την Καβάλα -σημειώνοντας μάλιστα πως φροντίζει να επισκεφθεί όποιο μέρος βλέπει προς θάλασσα- όσο και για την ίδια την χώρα του).

Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Μουσταφάγεφ ήταν να παρουσιάσει τις ομορφιές της πρωτεύουσας της χώρας του, του Μπακού, που από την Δήμαρχο χαρακτηρίστηκε ως η Νέα Υόρκη του Αζερμπαϊτζάν. Ο κ. πρέσβης και η κ. δήμαρχος μίλησαν για το θρήσκευμα, τα υπέροχα εκκλησιαστικά κτίρια, τα μουσεία, την μαγειρική του τόπου , τα χαλιά, τα διάφορα έργα και τα κοσμήματα που κατασκευάζονται εκεί, ενώ η κ. Τσανάκα δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί και αυτή το Αζερμπαϊτζάν αν και εφόσον καταφέρουν οι 2 πλευρές να έχουν φιλικές σχέσεις.

Θέλοντας όμως να δώσει και στοιχεία για την πόλη μας, του χάρισε βιβλία με την ιστορία και τοποθεσίες της πόλης, την ιστορία του καπνού και τις παραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων, ενώ φρόντισε να τον φιλέψει με χειροποίητα γλυκά και φυσικά τους πασίγνωστους κουραμπιέδες της Καβάλας. Και εκείνος της το ανταπέδωσε δίνοντας της ένα υπέροχο χειροποίητο ολομέταξο μαντήλι, όπως πρέπει στην πρώτη γυναίκα Δήμαρχο που συναντά, βιβλία και cd με εκκλησιαστική, λαϊκή και jazz μουσική της πατρίδας του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου