Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων - Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές




Ανάστατοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς για μια ακόμα φορά η διοίκηση του εργοστασίου εμφανίζεται ασυνεπής στις υποχρεώσεις της για την καταβολή των μισθών -παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της, και παρά την αναγγελία για απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούλιο, την οποία οι εργαζόμενοι δεν έκαναν πράξη μετά τις εξαγγελίες της διοίκησης ότι θα τους εξοφλήσει εγκαίρως.

Όταν οι εργαζόμενοι στην ΒΦΛ έλεγξαν, την Πέμπτη, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ενώ έπρεπε να τους έχει καταβληθεί ολόκληρη η εξόφληση του Αυγούστου, τους καταβλήθηκε η μισή! Η υπομονή των εργαζόμενων εξαντλήθηκε, καθώς το εργοστάσιο συνεχίζει να παράγει λιπάσματα με πλήρεις ρυθμούς ενώ και οι φορτοεκφορτώσεις εμπορικών πλοίων είναι καθημερινές.

Έτσι, το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια πρώτη μορφή κινητοποίησης, η οποία περιελάμβανε αποκλεισμό της πύλης της ΒΦΛ και πορεία μέχρι τα γραφεία του σωματείου των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι του σωματείου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία τούς εξήγησαν ότι και οι ίδιοι είναι ανάστατοι, και ότι πολύ σύντομα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους (χωρίς να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο απεργίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου