Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Επιτέλους...κλείνει ο παλιός δρόμος Λυδίας-Κρηνίδων




Πριν από μια εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι θα σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία στο οδικό τμήμα -12- της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Δράμας, το οποίο συνδέει τις Κρηνίδες με την Λυδία και το οποίο διέρχεται από τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων. Το κλείσιμο του δρόμου, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η ΙΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων γίνεται γνωστό ότι από τις 8 το πρωί της Τρίτης το οδικό τμήμα -12- κλείνει οριστικά, με σκοπό να εξελιχτεί απρόσκοπτα η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είχε αποχαρακτηριστεί την άνοιξη του 2013 και η διακοπή της κυκλοφορίας σε αυτόν αποτελεί μια από τις πλέον βασικές προϋποθέσεις (προαπαιτούμενη, μάλιστα) για την ένταξη του χώρου στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πλέον όλες οι μετακινήσεις, τόσο των κατοίκων των Κρηνίδων και της Λυδίας όσο και των περαστικών, θα πρέπει να πραγματοποιούνται από την Εθνική Οδό Καβάλας-Δράμας, ωστόσο αρκετά ζητήματα θα πρέπει να λυθούν το συντομότερο δυνατόν, όπως η τοποθέτηση πινακίδων και φωτεινών σηματοδοτών, αλλά και η μεταφορά των μαθητών. Στην διάρκεια συνάντησης που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας μεταξύ της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του αντιδημάρχου Φιλίππων Ηλία Καλανταρίδη, του προκατόχου του Ανέστη Σιγγιρίδη και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λυδίας Γιάννη Βοΐδη τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα αυτά, με την κ. Τσανάκα να δηλώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν πινακίδες και να δεσμεύεται ότι θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, και τον κ. Σιγγιρίδη να προτείνει την μετακίνηση ενός φωτεινού σηματοδότη από τα Μάρμαρα Σκαρή στην διασταύρωση του κόμβου του βαπτιστηρίου της Λυδίας με την Ε.Ο. Καβάλας-Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου