Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία για τους συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών




Ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής η ανακριτική διαδικασία για τα 10 (8 άνδρες και 2 γυναίκες) από τα 24 άτομα που συνελήφθησαν την Τετάρτη από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας με την κατηγορία ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν και διακινούσε ναρκωτικά. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανακριθούν 15 συλληφθέντες, ωστόσο οι 5 εξ αυτών ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 10 που ανακρίθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από τους τουλάχιστον 5 αναμένεται να προφυλακιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 24 συλληφθέντες κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις (σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών), ενώ οι 73 που προσήχθησαν κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις. Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας αναμένεται να συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό και τις επόμενες ημέρες, όσο προχωράει η ανακριτική διαδικασία και προκύπτουν νέες πληροφορίες για την δράση του κυκλώματος.

Η παρακολούθηση γινόταν επί 7 μήνες ενώ τουλάχιστον για 4 μήνες έγινε χρήση κοριού της ΕΥΠ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν ακόμη και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένων χρηστών. Ωστόσο, από τις ίδιες πηγές διαψεύδεται κατηγορηματικά η φήμη ότι φυτά κάνναβης, υπό την μορφή φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου του Κωτσάλου, στα παλιά στρατόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου