Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Στις 7 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα 85 στρέμματα στην Τούζλα - Στα...17 € ανά τετραγωνικό μέτρο η τιμή εκκίνησης!




Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται γνωστό ότι η διενέργεια του νέου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση 9 δημόσιων ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014. Ανάμεσα στα 9 αυτά ακίνητα (για τα οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού) ανήκουν και τα 85 στρέμματα (για την ακρίβεια 85.668 τετραγωνικά μέτρα) στην θέση "Τούζλα", στην παραλία Ορφανίου.

Εκείνο, πάντως, που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η τιμή εκκίνησης που όρισε το ΤΑΙΠΕΔ για την δημοπράτηση του οικοπέδου στην Τούζλα. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η τιμή εκκίνησης είναι 1.450.000 €. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή εκκίνησης για το οικόπεδο αυτό είναι κάτι λιγότερο από 17 € ανά τετραγωνικό μέτρο (για την ακρίβεια, περίπου 16,93 €/τ.μ.)! Στο ίδιο δελτίο τύπου, μάλιστα, αναφέρεται ότι για πρώτη φορά σε διαγωνισμό e-auction οι τιμές εκκίνησης, που αποφασίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, καθορίστηκαν από τις υψηλότερες τιμές που προέκυψαν μετά την ταυτόχρονη αποσφράγιση των πρώτων προσφορών και των ανεξάρτητων αποτιμήσεων για κάθε ακίνητο.

1 σχόλιο: