Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής: Πρεμιέρα με αισιοδοξία και προτάσεις για "μουσείο" καινοτόμων τεχνολογιών (βίντεο-φωτογραφίες)




Με αισιόδοξα μηνύματα, παρά την κρίση η οποία έχει πλήξει σοβαρά τόσο την καινοτομία όσο και την ανώτατη εκπαίδευση, ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής στον εκθεσιακό χώρο "Απόστολος Μαρδύρης" στην Νέα Καρβάλη το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το οποίο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Στο φεστιβάλ δίνουν το παρόν αρκετές ομάδες σπουδαστών από διάφορα ΤΕΙ και Πολυτεχνεία της χώρας, οι οποίες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες και καινοτόμες τεχνολογικές εργασίες.



Το παρόν στα εγκαίνια του Φεστιβάλ έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και ιθύνων νους του φεστιβάλ Δημήτρης Πογαρίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Αθανάσιος Μητρόπουλος, ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Άρης Βέρρος, ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης και Λάζαρος Βασιλειάδης.

Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Στην διάρκεια των αρχικών ομιλιών οι κ. Πογαρίδης, Τσανάκα, Πασχαλίδης, Ιωσηφίδης και Μητρόπουλος έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να στηριχτεί η καινοτομία και η επιστημονική έρευνα, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και τις γνώσεις τους και στην αγορά εργασίας. Παράλληλα ο κ. Πασχαλίδης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι σχολές πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ κατά την διάρκεια της επιβολής του σχεδίου "Αθηνά ΙΙ" για την αναδιάρθρωση των ιδρυμάτων ανωτάτης εκπαίδευσης, ενώ ο κ. Μητρόπουλος καυτηρίασε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες έχουν σαν συνέπεια να "μπλοκάρουν" αρκετές ιδέες και προτάσεις για την εξέλιξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.







Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η πρόταση του κ. Πογαρίδη για την δημιουργία ενός μίνι εκθεσιακού χώρου στον οποίο θα μπορούν να εκτίθενται οι εργασίες των σπουδαστών που παρουσιάζονται τις ημέρες του φεστιβάλ, απαλλαγμένες από την υγρασία των υπαρχόντων χώρων στο ΤΕΙ ΑΜΘ ("μόνο οι ομπρέλες λείπουν εκεί μέσα" τόνισε χαρακτηριστικά), και ο οποίος θα μπορεί -σύμφωνα με τον ίδιο- να αποτελέσει το επίκεντρο μιας νέας αρχής για την καθιέρωση της Καβάλας ως ένας προορισμός για την καινοτομία και την επιστημονική έρευνα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου