Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής - Στην βράβευση και ο Σταύρος Θεοδωράκης - Πάνω από 3300 οι μαθητές-επισκέπτες (βίντεο)




Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, το οποίο διεξήχθη από τις 12 ως τις 18 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο "Απόστολος Μαρδύρης" στην Νέα Καρβάλη. Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στις βραβεύσεις των καλύτερων εργασιών που εκτέθηκαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα, με την "έξυπνη τορπίλη" των Παναγιώτη Ρίζου και Νικολέτας Μιχαηλίδου να κερδίζει (όπως άλλωστε αναμενόταν) το πρώτο βραβείο.



Στην τελετή βράβευσης έδωσαν το παρόν, εκτός από τους εθελοντές του φεστιβάλ και τον υπεύθυνο διοργανωτή του, καθηγητή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρη Πογαρίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης (αμφότεροι στις ομιλίες τους μίλησαν για την ανάγκη να στηριχτεί η νεανική καινοτομία), ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜΘ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης,  και ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής.

Τα βλέμματα όλων, ωστόσο, ο πρόεδρος του πολιτικού κινήματος "Το Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης, με την κεντρική του ομιλία να γίνεται αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του ιδίου και πολλών εθελοντών και άλλων παρευρισκομένων.



Κατά την παρουσίαση του απολογισμού του φεστιβάλ ο κ. Πογαρίδης σημείωσε ότι "μπορεί να μην πετύχαμε να κινητοποιήσουμε τους επιχειρηματίες της περιοχής, ωστόσο πετύχαμε σε όλους τους άλλους τομείς. Το φεστιβάλ έσπασε όλα τα ρεκόρ:

  • Ενώ πέρσι δεχτήκαμε επίσκεψη από 25 σχολεία από 6 νομούς, φέτος δεχτήκαμε επίσκεψη από 47 σχολεία από 8 νομούς.
  • Πέρσι οι μαθητές που επισκέφτηκαν τους χώρους του φεστιβάλ ήταν 2200, ενώ φέτος ήταν 3300.
  • Φέτος εκτέθηκαν 42 εργασίες, έναντι 27 το 2013.

Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να στηρίξουμε και να φιλοξενήσουμε φοιτητές από άλλες πόλεις της χώρας, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός μας ήταν μόλις 6000 €!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου