Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις στα σχολεία του νομού Καβάλας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Στο 4ο Γυμνάσιο η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου (βίντεο-φωτογραφίες)



Με αφορμή τον χτεσινό εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (η οποία φέτος είχε σαν κεντρικό της θεματικό άξονα τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα), διοργανώθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία του νομού Καβάλας (όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Μαθήματα δεν πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο οι μαθητές έδωσαν κανονικά το παρόν στις σχολικές μονάδες τόσο για να παρακολουθήσουν σειρά διαλέξεων με θέματα τον ρατσισμό και την ανάγκη για ίση αντιμετώπιση μεταξύ ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, σωματικής και διανοητικής κατάστασης ή οικονομικού και κοινωνικού υπόβαθρου, όσο και για να λάβουν μέρος σε ενδοσχολικούς αθλητικούς αγώνες.

Στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας το παρόν έδωσαν οι Καβαλιώτισες Παραολυμπιονίκες Ανθή Καραγιάννη και Αλεξάνδρα Δήμογλου, οι οποίες (μαζί με την προπονήτριά τους Κατερίνα Δράκου) έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι 2 αθλήτριες και η κ. Δράκου μίλησαν στα παιδιά για την ανάγκη να αντιμετωπίζονται όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές τους, ενώ απάντησαν και σε ερωτήματα μαθητών.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου