Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση - "ΝΑΙ" από τους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας




Λίγο μετά την 1 μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε στην Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όπως αναμενόταν, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι το εξής:

155 Ναι, 131 όχι, 2 παρών (επί συνόλου 288 ψηφισάντων) και 12 απόντες βουλευτές

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς καμία διαρροή από την πλευρά των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει ότι και οι 4 βουλευτές του νομού Καβάλας στήριξαν με την ψήφο τους την κυβέρνηση

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων, αυξήσεων μισθών σε ένστολους και λύσεων στα κόκκινα δάνεια, ενώ έστειλε μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ να "ξεχάσει ότι θα γίνει κυβέρνηση".




Από την άλλη ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε πως δεν θα βρει η κυβέρνηση ούτε με τα κιάλα τους 180 βουλευτές για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και διεμήνυσε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν έχει τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τη δεχθούμε ως κυβέρνηση.





Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ταπείνωσε και ευτέλισε τον Κάρολο Παπούλια, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου