Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στις 25 οι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών από την μεγάλη επιχείρηση της Α.Δ. Καβάλας - Η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία
Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε χτες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών εντός του αστικού ιστού της πόλης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συλληφθέντες έχουν φτάσει τους 25, ενώ οι προσαγωγές έχουν ξεπεράσει τις 100

Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ανήκε στο παρελθόν στην φρουρά πρώην υπουργού προερχόμενου από τον νομό Καβάλας, καθώς και ένας μόνιμος και 4 έκτακτοι υπάλληλοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ πριν από λίγα λεπτά εξεδόθη και το πρώτο δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο πάντως φαίνεται ότι έχει σταματήσει στις...24 συλλήψεις.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Εξαρθρώθηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο Νομό Καβάλας.Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2014) το πρωί, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, είκοσι τέσσερα (24) άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν είκοσι τρεις (23) ημεδαποί, ηλικίας από 27 έως 61 ετών και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις κροτίδες, καθώς και πλαστογραφία.


Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη εβδομήντα τριών (73) ατόμων, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε (5) από τους ημεδαπούς δράστες, ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 ετών, μαζί με τον 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη-διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, στην οποία ενέταξαν τους υπόλοιπους δεκαοκτώ (18) δράστες, με σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στο Νομό Καβάλας.

Αναλυτικότερα, τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και στη συνέχεια, διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τις διακινούσαν σε χρήστες του Νομού Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.


Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ø  6.213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
Ø  23 φυτά κάνναβης, ύψους 0,80 έως 2 μέτρων και σπόροι κάνναβης,
Ø  μικροποσότητα ηρωίνης,
Ø  1 σύστημα τεχνητού φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών,
Ø  1 υγραντήρας,
Ø  9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
Ø  36 κροτίδες,
Ø  46 φυσίγγια κρότου,
Ø  1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ),
Ø  3 μαχαίρια,
Ø  2 πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας,
Ø  πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
Ø  8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες,
Ø  33 κινητά τηλέφωνα,
Ø  6.815 ευρώ.  


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας,  ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου