Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"Τρελών" παρκαρισμάτων το ανάγνωσμα (συνέχεια)



Η αλήθεια είναι ότι για αρκετές ημέρες δεν είχαμε ασχοληθεί με περίεργα παρκαρίσματα στο κέντρο της Καβάλας, ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν να εγκαταλείψουμε αυτή την ενασχόληση -η οποία έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, όχι για την πρωτοβουλία μας αλλά για το τι "μαργαριτάρια" εντοπίζει ο φωτογραφικός μας φακός.

Η πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στην πιάτσα ταξί του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Καβάλας, σε ένα σημείο στο οποίο πέρα από τις θέσεις στάθμευσης για οχήματα που ανήκουν σε άτομα με αναπηρία υπάρχει και η ειδική ράμπα για την διευκόλυνσή τους. Όπως μπορείτε να δείτε, όμως, ο πλανόδιος παντοπώλης δεν έδωσε καμία απολύτως σημασία στα προαναφερθέντα και "καβάλησε" το πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την ράμπα (εμποδίζοντας την κυκλοφορία τόσο στα άτομα με αναπηρία όσο και στους απλούς πεζούς).


Η δεύτερη φωτογραφία ελήφθη το ίδιο πρωινό, στην διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Δαγκλή. Αν και το σταθμευμένο όχημα αφενός δεν κλείνει την ράμπα για άτομα με αναπηρία, αφετέρου δεν "πατάει" πάνω στην διάβαση (όπως έχουμε δει πολλές φορές), εντούτοις το σημείο στο οποίο έχει σταθμεύσει δυσκολεύει πάρα πολύ την κυκλοφορία των οχημάτων που βρίσκονται από πίσω του (και ιδίως όσων θέλουν να στρίψουν προς την ανηφόρα της οδού Δαγκλή).


Η τρίτη φωτογραφία ελήφθη ξανά το ίδιο πρωινό (είχαμε κέφια, φαίνεται), λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο στο οποίο ελήφθη η προηγούμενη. Όπως μπορείτε να δείτε, ούτε ΑμεΑ ούτε πεζός ούτε σκυλί ούτε κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πεζοδρόμιο, το οποίο έχει καταληφθεί από το σταθμευμένο όχημα.


Η τέταρτη (και τελευταία για σήμερα) φωτογραφία εστάλη από τον φίλο και αναγνώστη της σελίδας μας Στράτο Αδάμ, και προέρχεται από το πάρκινγκ του εκθεσιακού χώρου "Απόστολος Μαρδύρης". Μια εικόνα τόσο πολύ συνηθισμένη, αλλά -δυστυχώς- και τόσο εκνευριστική, με το σταθμευμένο όχημα να έχει "πιάσει" 2 θέσεις ταυτόχρονα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου