Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕL:Αίτημα για δρομολόγηση πλοίου χωρίς επιδότηση στο ΒΑ Αιγαίο
Μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη για τις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου άφιξη του επιβατικού πλοίου "Νήσος Μύκονος", με το οποίο η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways θα εκτελεί για τους επόμενους 3 μήνες δρομολόγια στην γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου, η NEL Lines δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και συνεχίζει τις προσπάθειές της για να ξεκινήσει και πάλι να εκτελεί δρομολόγια στην συγκεκριμένη γραμμή.

Έτσι, λοιπόν, το μεσημέρι της Παρασκευής η NEL Lines κατέθεσε στην αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Μυτιλήνη" (το πλοίο που βρισκόταν αγκυροβολημένο για πάνω από 10 ημέρες στο λιμάνι της Καβάλας) για κάλυψη της γραμμής Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από στελέχη της εταιρείας, η ΝΕΛ έχει ζητήσει να πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα, για όλο τον χρόνο, χωρίς επιδότηση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή σε προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κήρυξε έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.

Ο υπουργός μετά από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία HELLENIC SEAWAYS της σύνδεσης των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου με τη Βόρεια Ελλάδα στη γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Βαθύ Σάμου, δύο φορές την εβδομάδα με το πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όταν μία εταιρεία υποβάλλει αίτημα για ελεύθερη τακτική ετήσια δρομολόγηση χωρίς επιδότηση, αναστέλλεται τόσο η τρίμηνη δρομολόγηση που είχε κατοχυρωθεί με το πλοίο «Νήσος Μύκονος», αλλά και η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου