Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς - Δωρεάν μετρήσεις στο κτίριο της ΠΕ Καβάλας (βίντεο, φωτογραφίες)



Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» τη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο Ιατρικός σύλλογος Καβάλας, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Καρδιολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ νομού Καβάλας, έλαβε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε δωρεάν καρδιακές μετρήσεις, στο ισόγειο του κτιρίου της ΠΕ Καβάλας. Η πρωτοβουλία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δουν την κατάσταση της υγείας τους, με συνέπεια να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα από την στατιστική μελέτη που διενεργήθηκε τα οποία θα αξιολογηθούν στο μέλλον. Επίσης πιστεύουμε να πέρασε το μήνυμα στο γενικότερο πληθυσμό αλλά και στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την σημασία των προληπτικών εξετάσεων.

Πληροφορίες για τη Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς:
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Φωτογραφικό υλικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου