Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μέσω ΕΣΠΑ η επέκταση του σήματος της DIGEA στην περιφέρεια ΑΜΘ (βίντεο)




Την αισιοδοξία της ότι πολύ σύντομα θα μπορούν όλοι οι τηλεθεατές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να παρακολουθούν το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea εξέφρασε η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ στην διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή. Ως γνωστόν, αυτή την στιγμή το 40% της συνολικής έκτασης της περιφέρειας ΑΜΘ δεν έχει πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα (μεταξύ αυτών η νοτιοδυτική Θάσος, οι δημοτικές ενότητες Πιερέων και Ορφανού, μεγάλα μέρη της δημοτικής ενότητας Φιλίππων και ένα σημαντικό τμήμα στην βόρεια πλευρά του δήμου Νέστου).

Το θέμα της Digea ήταν το πρώτο στην ημερήσια διάταξη, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη ήταν συνεχείς, τόσο προς την ίδια την Digea όσο και προς την αρμόδια γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών. Η τελευταία απάντησε με ένα έγγραφο με το οποίο έγιναν γνωστά τα εξής:

α) η κάλυψη ορισμένων περιοχών, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του ανάγλυφου, δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Digea (Σχόλιο γράφοντος: Το ότι η κάλυψη των εδαφών ήταν γνωστή εδώ και τουλάχιστον 6-7 μήνες μάλλον πέρασε στα ψιλά γράμματα από την ίδια την Digea. Ευθύνες, όμως, εκτιμούμε ότι έχουν και οι τοπικές αρχές, μιας και θα έπρεπε να ξέρουν από καιρό τα σχέδια κάλυψης των εδαφών και να επιδιώξουν την τροποποίησή τους. Άλλωστε, σύμφωνα με την σύμβαση της DIGEA με το Ελληνικό Δημόσιο όπου υπάρχει πρόβλημα λήψης αρμόδια είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να εγκαταστήσει αναμεταδότες. Αλλά πριν από 6-7 μήνες κάποιοι έκαναν προετοιμασία για τις εκλογές...)

β)  τις επόμενες μέρες θα υπάρξει διαδικασία πρόσκλησης για χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης (ΕΣΠΑ), ώστε η Περιφέρεια να υποβάλλει σχετική πρόταση με τεχνικό δελτίο για το αναγκαίο έργο της εγκατάστασης αναμεταδοτών.
Βίντεο: inkomotini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου