Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμητρα Τσανάκα: "Ζητήσαμε την παρουσία των εθελοντών, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν" - Πάνω από 170.000 € η υπεξαίρεση στην Σχολική Επιτροπή Α'βάθμιας εκπαίδευσης (βίντεο)




Για διάφορα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα τοπική επικαιρότητα μίλησε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Τα βασικότερα από τα θέματα που αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου ήταν τα εξής:
  1. Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, με την κ. Τσανάκα να συστήνει ψυχραιμία και χαμήλωμα των τόνων, και να τονίζει ότι ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων κατά την διάρκεια της περισυλλογής τους, με τους ίδιους ωστόσο να μην δίνουν το παρόν. Ακόμα, η κ. Τσανάκα δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μήνυση κατά όσων καταφέρθηκαν, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος τόσο αυτής όσο και της αντιδημάρχου καθαριότητας Κορίνας Χιώτη-Πρασσά. Παράλληλα η δήμαρχος Καβάλας επεσήμανε ότι έτεινε χείρα φιλίας και στα 2 φιλοζωικά σωματεία της πόλης (τον "Αίσωπο" και το "Σε Προστατεύω") για να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους και τις παρατηρήσεις τους στην υλοποίηση όλων των απαραίτητων δράσεων για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων (όπως π.χ. η αναβάθμιση του κυνοκομείου), ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δρομολογηθεί και η δημιουργία της 5μελούς επιτροπής που θα παρακολουθεί το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, και η οποία θα περιλαμβάνει και μέλη των φιλοζωικών οργανισμών (Σχόλιο γράφοντος: Ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη 2 μελών)
  2. Η υπεξαίρεση από τα ταμεία της Σχολικής Επιτροπής Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με την κ. Τσανάκα να μην αναφέρεται συγκεκριμένα στο ποσό που λείπει από τα ταμεία αλλά να τονίζει ότι αυτό ξεπερνάει τις 150.000 € (Σχόλιο γράφοντος: Όλες οι πληροφορίες, πάντως, μιλούν για ένα ποσό το οποίο ξεπερνάει τις 170.000 €, ενώ επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για υπεξαίρεση χρημάτων όχι μόνο από το κύριο ταμείο της Σχολικής Επιτροπής αλλά και από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας των καθαριστριών). Η κ. Τσανάκα δεσμεύτηκε ότι θα διενεργηθεί συμπληρωματική ΕΔΕ για δημοτικούς υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν και αυτοί στην υπεξαίρεση, ενώ διέψευσε και τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για ανάλογη υπεξαίρεση και από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής Β'βάθμιας εκπαίδευσης -τονίζοντας, ωστόσο, ότι "όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Θα ερευνήσουμε και αυτό το ενδεχόμενο, διότι πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας".
  3. Η "πρόταση δημοσιονομικής διόρθωσης", ύψους 616.000 €, για την διαχείριση των παιδικών σταθμών του δήμου Καβάλας, με την κ. Τσανάκα να δηλώνει ότι ήδη έχουν κατατεθεί οι απαραίτητες ενστάσεις ώστε να καταφέρει να γλιτώσει την επιστροφή έστω και ενός μέρους του ποσού το οποίο ζητάει η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΠΑ
  4. Οι απολυμένες καθαρίστριες, με την κ. Τσανάκα να επισημαίνει πως όλοι έχουν ανάγκη από δουλειά και ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ σε ερώτηση για το αν μέσα στις καθαρίστριες που προσελήφθησαν φέτος συμπεριλαμβάνονται και συγγενικά πρόσωπα της ίδιας ή άλλων συμβούλων απάντησε αρνητικά. Παράλληλα, σε ερώτηση για την καθαρίστρια η οποία διαχειριζόταν και το κυλικείο του δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα, και η οποία πλέον δεν έχει κανένα αντικείμενο εργασίας (είτε καθαριότητα είτε διαχείριση κυλικείου), η κ. Τσανάκα απάντησε ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη ανέλαβε πλέον το κυλικείο (κάτι, πάντως, το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι χτες το πρωί - ενδεχομένως να έγινε αργότερα).
Περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου