Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν θα συνεχιστεί η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων στην Καβάλα, μέχρι να σχηματιστεί η πενταμελής επιτροπή




"Ανακωχή" φαίνεται ότι υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας ο δήμος Καβάλας και οι 2 φιλοζωικές οργανώσεις "Αίσωπος" και "Σε προστατεύω", μετά από μια αντιπαράθεση αρκετών ημερών η οποία ξέσπασε με αφορμή τις καταγγελίες μελών των 2 οργανώσεων για "βάρβαρες" μεθόδους περισυλλογής των αδέσποτων ζώων -καταγγελίες οι οποίες οδήγησαν, μάλιστα, και στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου από πλευράς "Αισώπου".

Το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκαν, στο δημαρχείο, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος του 'Αισώπου ο Γιώργος Ρουσόπουλος, ο εκπρόσωπος του συλλόγου "Σε προστατεύω" Κώστας Κωνσταντινίδης, ο επαγγελματίας που έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τα μέλη του συνεργείου που έχει επιφορτιστεί με την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η κτηνίατρος Ευαγγελία Κοντοστόλη. Η συζήτηση στράφηκε γύρω από τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν οι 2 πλευρές αλλά και το μέτωπο που άνοιξε μεταξύ τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο fonikavalas.blogspot.com η κ. Τσανάκα "η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις 2 πλευρές να κατανοούν ότι ουδείς επιθυμεί να βλάψει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε και τα αδέσποτα ζώα και ότι μπορούν, εφόσον συνεργαστούν, να πετύχουν πολλά πράγματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων δεν θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα, καθώς θα πρέπει πρώτα να συσταθεί και να συνεδριάσει η πενταμελής επιτροπή, τα μέλη της οποίας -σε συνεργασία με την δημοτική αρχή- θα αποφασίσουν από κοινού για τις μελλοντικές τους ενέργειες."

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε αυτή η συνάντηση να είχε γίνει προτού ξεσπάσει η αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και φιλοζωικών οργανώσεων, η κ. Τσανάκα σημείωσε πως "στις 9 Σεπτεμβρίου η κ. Χιώτη-Πρασσά είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο του 'Αισώπου' με την οποία τον καλούσε να δώσει το παρόν σε συνάντηση με σκοπό να οριστεί η πενταμελής επιτροπή. Η επιστολή αυτή, όμως, εστάλη στον 'Αίσωπο'...ταχυδρομικά, με συνέπεια να μην μπορέσει -για προσωπικούς λόγους- ο κ. Ρουσόπουλος να περάσει από τα γραφεία του σωματείου για να την παραλάβει! (Σχόλιο γράφοντος: Η πλευρά των φιλοζωικών σωματείων επιβεβαιώνει την αποστολή αυτής της επιστολής και την μη έγκαιρη παραλαβή της. Αλλά ακόμα και έτσι, ένα e-mail επιβεβαίωσης δεν μπορούσαν να στείλουν; Ή έστω να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν ένα SMS...) Μετά από τις αμοιβαίες εξηγήσεις η παρεξήγηση λύθηκε και συμφωνήσαμε να χρησιμοποιούμε πιο σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των 2 πλευρών"

Πλέον, μετά και την συνάντηση αυτή, οι φιλόζωοι τηρούν στάση αναμονής, ενώ πληροφορίες όσον αφορά την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον δημοτικό κήπο Καβάλας κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση η οποία προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα γίνει ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου