Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Οριστικοποιήθηκε, τελικά, η συμμετοχή του Πανιωνίου στην Α1 Εθνική Κατηγορία - Έβγαλε ανακοίνωση η ΕΕΑ




Όνειρο ήταν, τελικά, και πάει για την Έ.Κ. Καβάλα...

Μπορεί αρχικά να είχε γίνει γνωστό ότι η οριστική απόφαση της Επιτροπής Ανακοίνωσης για το αν θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 Εθνική Κατηγορία ο Πανιώνιος θα έβγαινε το βράδυ, ωστόσο τελικά η ΕΕΑ ανακοίνωσε και επίσημα ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης έλαβε το πιστοποιητικό συμμετοχής και θα αγωνιστεί κανονικά στην Α1 Εθνική.

Ήδη μάλιστα ο ΕΣΑΚΕ έχει αναρτήσει, στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Internet, τον αναθεωρημένο πίνακα του προγράμματος του πρωταθλήματος, στο οποίο ο Πανιώνιος έχει λάβει την θέση της "Ομάδας Α" (όπως είχε τοποθετηθεί αρχικά στην κληρωτίδα).

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει τα εξής:

Κατάθεση φακέλου από την ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Η Επιτροπή ανακαλεί, κατά πλειοψηφία, την από 22.09.2014 απόφασή της και χορηγεί, κατόπιν εξέτασης του φακέλου, πιστοποιητικό στην ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ».

Συνεπώς μετά την σημερινή απόφαση της ΕΕΑ ο Πανιώνιος παίρνει την θέση της «Ομάδας Α» στην κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ της αγωνιστικής χρονιάς 2014-15.

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν (όπως έχουν ήδη αρχίσει να σχολιάζουν ορισμένοι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης) ότι η απόφαση αυτή ήταν δίκαιη για τον Πανιώνιο, ότι ο Πανιώνιος ανήκει στην Α1 και δεν έπρεπε να πέσει κατηγορία και ότι ναι μεν πρέπει να ισχύουν οι νόμοι αλλά να υποστηρίζουν, παράλληλα, και το προϊόν (σαν να λέμε δηλαδή ότι οι μεγάλες ομάδες είναι νόμιμες και οι μικρές παράνομες, ένα πράγμα), ωστόσο η αλήθεια είναι μια:

Η αναίρεση της αρχικής απόφασης της ΕΕΑ είναι μια πράξη πρωτοφανής. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν ούτε μια φορά που να αναίρεσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την ίδια την απόφασή της (και όλα αυτά την ώρα που ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Πανιώνιος Ηλίας Λιανός, στην σημερινή του παρουσίαση ενώπιον της ΕΕΑ, δήλωσε ότι έχει την εγγυητική των 100.000 ευρώ και πλήρη φάκελο για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός της ομάδας παρά το γεγονός ότι πέρασε μία εβδομάδα από την τελευταία προθεσμία).

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι κάποιοι απλά ήθελαν και έδωσαν στον Η. Λιανό όσο χρόνο ήθελε προκειμένου να ετοιμαστεί κατάλληλα για την σημερινή ημέρα. Τώρα το κατά πόσο η ενέργεια αυτή ήταν σωστή ή όχι μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου