Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε το συλλαλητήριο για τα αδέσποτα ζώα - Δήμητρα Τσανάκα: Η υπομονή έχει και τα όρια τηςΣυνεχίζονται οι αντεγκλήσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων στον αστικό ιστό της Καβάλας, αντεγκλήσεις οι οποίες μάλιστα έχουν φτάσει ακόμα και σε υβριστικά σχόλια εις βάρος της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και της αντιδημάρχου καθαριότητας Κορίνας Χιώτη-Πρασσα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το όλο θέμα.

Ήδη, μάλιστα, μια ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ασχολήθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, με το ζήτημα της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων, με μέλη φιλοζωικών οργανώσεων να ενημερώνουν τους τηλεθεατές για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Η νεότερη είδηση, πάντως, έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής, και αφορά την αναβολή -λόγω κακοκαιρίας- της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στον δημοτικό κήπο Καβάλας από τα μέλη των 2 φιλοζωικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας (του "Αισώπου" και του "Σε Προστατεύω"). Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Δήμητρα Τσανάκα: Η υπομονή έχει και τα όρια της

Χτες, πάντως, η κ. Τσανάκα προχώρησε σε μια δήλωση με σαφείς αιχμές κατά όσων την κατηγορούν για έλλειψη μιας ορθής πολιτικής όσον αφορά την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων από τα συνεργεία του δήμου. Η δήλωση, η οποία έγινε με αφορμή "δημοσιεύματα για δήθεν κακοποίηση αδέσποτων ζώων από συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας" (όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου) είναι η εξής:

« Τα δημοσιεύματα περί κακοποίησης ζώων αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα που μόνο στόχο έχουν τη διαστρέβλωση της αλήθειας, τη δημιουργία εντυπώσεων και τη συκοφάντηση ανθρώπων που εργάζονται με συνέπεια και υπευθυνότητα και όσοι το επιχειρούν πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζωών γίνονται σύμφωνα με τα όσα επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία από ειδικευμένο προσωπικό του Δήμου Καβάλας και με τον εγκεκριμένο εξοπλισμό.

2. Όσοι επιδιώκουν τα πέντε λεπτά δημοσιότητας και προσπαθούν με μηνυτήριες αναφορές να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς να γνωρίζουν  πως η υπομονή έχει και τα όριά της.

3.  Μέριμνα του Δήμου Καβάλας είναι πρωτίστως η ασφάλεια των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, που επί μακρόν πέφτουν θύματα επιθέσεων αδέσποτων ζώων με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται και να υφίστανται τραυματισμούς.

4. Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της πρόσφατης εντολής που έλαβε από τους πολίτες, ν’ αποκαταστήσει την τάξη στα όρια του δήμου σε ότι αφορά την κυκλοφορία και την ασφάλεια των κατοίκων σε συνδυασμό με την επίλυση ενός μείζονος σημασίας προβλήματος όπως είναι αυτό της περισυλλογής και φροντίδας των αδέσποτων ζώων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου