Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τους τοπικούς φορείς για τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τον TAP στο γραφείο του Γιώργου Καλαντζή




Σκεπτικισμός επικρατεί στους αγρότες, μετά το αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του βουλευτή Καβάλας Γιώργου Καλαντζή με θέμα την όδευση του αγωγού TAP, για το κατά πόσο η εταιρία θα απαντήσει θετικά στην πρόταση που κατέθεσε η δήμαρχος Καβάλας, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους τοπικούς φορείς πριν από ένα μήνα περίπου σε σύσκεψη σε ξενοδοχείο της πόλης και κατατέθηκε στα στελέχη της Κοινοπραξίας επίσημα και ομόφωνα από τους τοπικούς φορείς. «Είμαστε πολύ συγκρατημένα αισιόδοξοι, μιας και με την σύσκεψη αυτή η εταιρεία πήρε έναν μήνα παράταση. Ας περιμένουμε, τι θα μας απαντήσει η εταιρία. Η αλήθεια είναι ότι με την βόρεια όδευση δεν πλήττεται καλλιεργήσιμη γη στα όρια της ΠΕ Καβάλας, βέβαια το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται για τους αγρότες της Δράμας. Εμείς δεν σταματάμε να ενημερώνουμε τον κόσμο για τον αγωγό και θα αναμένουμε την τελική απάντηση της κοινοπραξίας», δήλωσε στο fonikavalas.blogspot.com ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε στο fonikavalas.blogspot.com σημείωσε ότι "η αλλαγή της όδευσης του αγωγού από την μια πρόταση -η οποία τον έστελνε μέσα στα Τενάγη- σε αυτήν που συζητάμε τώρα είναι μια θετική είδηση, μια βελτίωση. Ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ψήφισμα της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ και ζητάμε μια όδευση που να έχει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις"
  
Καμία διάθεση πανηγυρισμού δεν διακρίναμε και από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία δήλωσε στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία": "Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη, ας περιμένουμε την απάντηση της εταιρίας. Μας ζήτησαν αιτιολόγηση προκειμένου να εξετάσουν τη βόρεια όδευση ως νέα πρόταση κι εγώ τους επέδωσα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αναφέρει ρητά «όχι στη διέλευση του αγωγού από καλλιεργήσιμη γη. Τους είπα μάλιστα, ότι εμείς, οι τοπικοί φορείς, όταν οι ίδιοι απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη την όδευση από το Σύμβολο, αναζητούσαμε όδευση που θα μπορούσαν να τη δουν θετικά, χωρίς να θίγει όμως τις ιδιοκτησίες των αγροτών. Περιμένουμε την απάντηση της εταιρίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου