Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το "Νήσος Μύκονος" στην Καβάλα (βίντεο - φωτογραφίες)



Λίγο μετά τις 18:05 το απόγευμα του Σαββάτου αγκυροβόλησε στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος" το κατάφορτο από επιβάτες και φορτηγά οχήματα πλοίο "Νήσος Μύκονος", με το οποίο η ναυτιλιακή εταιρεία Helen Seaways εγκαινίασε τη σειρά των δρομολογίων της για την ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου.


Το "Νήσος Μύκονος" ξεκίνησε από την Σάμο στις 2 παρά τέταρτο τα ξημερώματα, κάτι που σημαίνει ότι η συνολική διάρκεια του δρομολογίου ήταν κάτι παραπάνω από 16 ώρες (σε αντίθεση με τις 22 ώρες που έκαναν τα πλοία της ΝΕΛ). Το ταξίδι θα ήταν συντομότερο αν δεν καθυστερούσε το πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης (λόγω αυξημένης προσέλευσης επιβατών) και αν οι άνεμοι στην διαδρομή Μυτιλήνης Λήμνου δεν ήταν αρκετά ισχυροί ώστε να σηκώσουν κύματα που έφταναν ως το deck 8 του πλοίου (δηλ. κάπου στο μισό ύψος).

Οι επιβάτες του "Νήσος Μύκονος" δήλωσαν, σε γενικές γραμμές, πολύ ικανοποιημένοι τόσο από το ίδιο το πλοίο (το οποίο ναυπηγήθηκε το 2005, σε αντίθεση με τα ηλικίας άνω των 40 ετών πλοία της ΝΕΛ) και τις υπηρεσίες του όσο και από το ίδιο το γεγονός ότι, μετά από αρκετές εβδομάδες, υπήρξε δρομολόγιο που συνδέει τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα.


Τους επιβάτες περίμεναν στο λιμάνι της Καβάλας πλήθος φίλων και συγγενών, οι οποίοι ανέμεναν με ανυπομονησία την άφιξή τους. Μαζί με αυτούς περίμεναν και αρκετοί άλλοι επιβάτες και φορτηγά οχήματα με σκοπό να επιβιβαστούν στο πλοίο για να αναχωρήσει για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου